Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wydajecie na jedzenie miesięcznie?

Polecane posty

Gość gość

Tylko dla siebie? Ja jakieś 200zł. I to też różnie, czasami mniej czasami więcej. Ostatnio 100zł :p Nie jem mało, raczej normalnie. Dziwie się, jak znajoma np. opowiadała mi że wydaje 200zł tygodniowo. Miesięcznie daje to 800zł czyli ponad połowe jej wypłaty,a i tak zyje dosc skromnie, ciasto upiecze od swieta,mieszka na zadupiu gdzie wszystko jest tansze...jak ona to robi? A wy ile wydajecie?

Gość gość
100zł miesięcznie na jedzenie? niemożliwe.

Gość gość
prowoooo jak nic!!! nie da sie zyc za 200 miesiecznie to wychodzi około 7 zł dziennie to co ty jesz ??? zdradz ten cud!!!!!!!!!!!

Gość gość
U nas na rodzinę 2+2 wychodzi średnio 2000 na jedzenie, w tym są napoje i jedzenie na mieście /jemy w weekendy poza domem czasami obiad/pizzę a czasami McDonald, kfc czy chociaż jakieś lody itp./.

Gość gość
Serio. o_O Raz na jakis czas robie twarde zapasy tj. kasze,makaron, ryz, jakis majonez, ketchup ,przyprawy. Reszte dokupuje na biezaco. W tym miesiacu wydalam cos okolo 200zł i mysle ze wystarczy mi do 10.06 Troche czasu spedzam w pracy gdzie mamy darmowe napoje wiec na tym troszke zaoszczedze ;) Ostatnio kupilam fileta z kurczaka, pekinke, kukurydze i mialam z tego i reszty co mam w domu czyli np. cebuli ktora moze troche polezec sałatkę, starczyła na 3 dni. Upieklam sobie kruche ciastka na deser, tez byly na pare dni. Pieczywo jem sporadycznie, generalnie rzadko jem kolacje ale jesli juz to np chleb w jajku lubię , jakies platki na mleku... Nie wiem nie bede rozpisywac calego jadlospisu, nie jem jakos na bogato bo nie lubię , ale 800zł miesiecznie to chyba lekka przeginka (chyb,ze wliczyc w to makarony i to co wyzej napisalam)

Gość gość
3 zlote

Gość gość
Mieszkam sama i na jedzenie tygodniowo tez wydaje około 200 zł tzn około 100 zł wydaje w sobotę na jedzenie w markecie na produkty typu jakieś mrozonki,dzemy,soki, tuńczyk, kukurydza, slodycze,jogurty,serki itp. no to co się akurat skończy w domu i około 100 zł wydaje w tyg np. Pieczywo, wędliny, mięso, swieze warzywa i owoce, jakieś ciasto w cukierni, czasami zjem cos na mieście. Dwie stowki w tyg.pęka lekko

Gość prawictwo pospolite 137
2000 zł

Gość gość
Jestem sama i pewnie z jakiś 1k/msc idzie na zarcie, ale czesto jem na miescie, wiec suma troche niemiarodajna pewnie do tego, jakbym gotowała sama.

Gość gość
400e rodzina trzyosobowa.

Gość gość
strata pieniędzy-że wam nie szkoda przy tak marnych pensjach tyle dawać na zarcie,pracujecie po to zeby jesc?

Gość gość
jem zeby pracowac i zyc. Wydaje na jedzenie ok 1000-1300zl razem z dzieckiem. Lubimy zjesc dobrze i zdrowo. Codziennie swieze pieczywo,wedlina,ryba,owoce,warzywa - to wszytsko kosztuje - a gdzie tu jeszcze jakis obiad. Np.wczoraj jadlysmy leczo(mieso z poledwiczki,cukinia,pieczarki,papryka,pomidor) Wydalam 30zl. Nie mam pojecia co jesz ale na samo sniadanie 100zl nie wystarczy

Gość gość
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam ,kupuję tyle ile potrzeba ,jeszcze by tego brakowało żebym na żarciu oszczędzała :D :o

Gość gość
ja kawaler wydaje 600 a mieszkam z rodzicami nie wiem jak ty to robisz

Gość gość
3 zl dziennie to bedzie stowke na miesiac.

Gość gość
Na 2 osoby ok 300-350 zł tygodniowo wydajemy na jedzenie.

Gość gość
a przepraszam co kupisz za 3zl dziennie? 2 bulki i pasztet z foremki czy wybierasz opcje zdrowsza i raz na tydzien robisz zakupy za 15 zl i przez tydzien jesz ten sam chleb i konserwe z 2 pomidorami i ogorkiem?

Gość gość
Raz na tydzien kupie zwłoki z kurczaka (korpus) jarzyne makaron na zimioki starczy i cebule. Jeszcze na czekolade za 1,49 zostanie:-)

Gość gość
wegetacja. ja tak psu czasem ugotuje

Gość gość
no właśnie miałam pisać ,że za 3 zł dziennie to nawet mój pies nie je :D ...

Gość gość
800zl miesiecznie, nie wyborazam sobie wydawac mniej

Gość gość
Jedzenie to najwazniejsze zakupy w miesiacu na tym sie nie oszczedza a jak sie malo zarabia to wiekszosc wydaje sie na jedzenie. Jak zaczynalem prace to w zasadzie tylko na jedzenie mi wystarczalo oprocz oplat.

Gość gość
3 osobowa rodzina, 100zł dziennie, więc około 3000 na samo jedzenie. ze dwa razy w miesiącu jakieś większe zakupy w markecie, ale to już wtedy nie tylko jedzenie.

Gość gość
jak ty jedna salatke i blaszke ciastek jesz 3 dni to juz ci teraz moge powiedziec ze jesz malo.bardzo malo.