Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest ze szpinakiem

Polecane posty

Gość gość

Wydawało mi się, że szpinak jest zdrowy, to ze mojej teściowej zabroniono jeść szpinaku [gościec], przyjęłam do wiadomości. Mama też nie może jeść[chore nerki], a teraz ze wzg. na chorobę tarczycy też dla mnie jest całkowicie zabroniony. Dzieciom[zdrowym] też nie zaleca się częstego spożywania,to ostatnia diagnoza lekarza, na moje pytania i wątpliwości. Szpinak nie był częstym daniem w naszej kuchni, ale teraz chyba zupełnie zrezygnuję z zakupu tej , co by nie mówiąc, smacznej rośliny. Podobno szpinak w połączeniu z produktami mlecznymi powoduje szczawian wapnia - związek trudno usuwalny z naszego organizmu, gorsze świństwo od zalegającego cholesterolu. Czy Wy też wystrzegacie się szpinaku?

Gość gość
nie, jadam od czasu do czasu, ale fakt, że przy pewnych dolegliwościach trzeba zachowac odpowiednią dietę i ze może szkodzić, podobny porblem jest chyba ze szczawiem

Gość gość
A jak z dziećmi, podajecie im dania ze szpinakiem? jak często? Mnie się zawsze wydawało, że szpinak jest zdrowy, ale teraz mam wątpliwości. Babcie mają zakaz, mama ma zakaz, a dzieciom nie zaleca się. Ok, raz w miesiącu przemycę odrobię w lazanii, chyba nic się dzieciom nie stanie? Autorka postu

Gość hgg
Nie zaszkodzi :)

Gość gość
Ja też mam zakaz, problemy żołądkowe i alergia. Szpinak jako pierwszy zakaz jedzenia tego warzywa usłyszałam, drugim był twaróg, mleko, dopiero w drugiej dziesiątce była kawa, ale już jako unikanie większej ilości - jak by mi jednej filiżanki tego napoju dziennie zabroniono, cóż bym zrobiła? Szpinaku nie jadam, dzieciom też nie podaję, do lazanii daję ... pokrzywę. Zdrowsza!