Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skaza białkowa

Polecane posty

Gość gość

Proszę tylko bez chamstwa. Temat kieruję do mam których maluszki miały lub mają skazę białkową więc ktoś kto nie ma nic do powiedzenia a pisze tylko po to aby coś napisać może sobie darować wypowiedzi . We wtorek byłam na szczepieniu na rotawirusa z bobasem, kilka dni wcześniej u mojej córeczki zaobserwowałam drobną wysypkę na policzkach i zrobiły się lekko rumiane. Pediatra obejrzała to i stwierdziła że narazie nie ma co pańkować bo to równie dobrze może być od ocierania się o nasze ubrania prane w innym proszku niż jej ubranka albo pieluszkę którą podkładam po karmieniu gdy jej się zdarza ulać. Kazała smarować to maścią albo kremem z d-pantenolem i obserwować czy to się nie zaostrza czy nie zaczyna się luszczyć a krostki nie zmieniajà się w ropne zmiany, czy nie traci apetytu i czy nie pociera zmian na policzkach ... zaczełam smarować i krostki znikły praktycznie a rumiane policzki zbladły . Jednak martwię się już chociaż i ja i mąż nie mieliśmy skazy i nie jesteśmy alergikami. Prosze drogie mamy napiszcie jak u waszych maluszków objawiła się skaza i na co jeszcze należy zwracać uwagę bo nie chciałabym niczego przeoczyć i w miarę szybko zareagować. Dodam że mała ma 8 tyg jest karmiona od początku mieszanką bo na prawdę natura nie obdarzyła mnie pokarmem nawet kropelką :-( . Pytam bo to moje pierwsze dziecko i po prostu nie wiem na co mam zwracać uwagę w tym wypadku wiec wole zapytać kogoś kto miał lub ma taki klopot

Gość gość
Hej. U mojego syna zaczęło się od pojedynczych prostej na policzkach, robilo się ich coraz więcej aż w końcu cale policzki były wysypane - te rumian policzki to może być skaza ale nie musi, a jak już to bardzo łagodna. Może alergia na laktozy tylko?

Gość gość
.. u mojego synka tez policzki byly rumiane wrecz czerwone i bardzo się łuszczyły na nadgarstkach w zgieciach lokci i kolan mial drobne krostki i za uszkami cos co wygladalo jak azs dodatkowo ciągłe biegunki i katarek, brak apetytu z trudem wypijał 60 ml i ciągle płakał praktycznie noce nie przespane były jak poszlam do lekarza z nim to odrazu dostalismy skierowanie do alergologa na cito i niestety wyszla skaza białkowa do dziś się borykamy z tym i pije mleko sojowe śmierdzi strasznie u mojego synka ujawniła się gdy miał 3 i pół miesiąca teraz ma półtora roku. Ale u ciebie chyba raczej skazy nie ma bo skoro rumien znikl i krostki też po smarowaniu kremem to mozliwe ze to od waszych ubrań. Ja swoje tez piore w proszku dla niemowląt i włączam dodatkowe płukanie. .

Gość gość
Nie no u mojej damy to raczej na brak apetytu nie narzekam bo najlepiej by bylo abym stala kolo niej non stop z butlą wypija 120 a zaraz potem jeszcze czesto moze spokojnie wypic 100 herbatki z koperku... nie zauwazylam nic ani za uszkami ani w zgieciach katarku nie ma i noce przesypia spokojnie budzi sie na karmienie sama i potem tez spokojnie zasypia i do 5-6 rano spi spokojnie, biegunek nie ma robi kupke raz na dwa dni za to konkretnie ze pieluszka sobie czasem nie poradzi z zawartoscia a raczej iloscia moge wrecz co do godziny wyliczyc kiedy bedzie kupka i jej wyglad tez jest normalny nie ma krwi ani sluzu :) i innych problemow z brzuszkiem tez nie ma wiec moze nie potrzebnie pankuje mimo to dziekuje wam i bede dalej obserwowac