Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak często powinno się czuć ruchy dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 33 tygodniu, moje dziecko nie jest *****iwe, a jak u was jest?

Gość gość
dziecko jak sie obudzi w brzuchu powinno minimum 10 razy kopnac niby takie cos slyszalam chyba to jest jakas bujda

Gość gość
Jest kilka sposobow liczenia np. 10 ruchow w ciagu godziny, 10 ruchow w ciagu 12godzin... Moj lekarz powiedzial,ze wystarczy wlasnie 10 ruchow w ciagu 12h. Przeciez dziecko nie ruszac sie caly czad. Czasem spi,czasem czuwa. Oczywiscie kazde odchylenie od normy,ktora znasz trzeba sprawdzic. Np jesli dziecko bylo spokojne,a nagle bardzo duzo i g***townie sie rusza.

Gość gość
Up

Gość gość
kto tutaj siedzi na tym forum, że takie durne odpowiedzi sa dawane? 10 razy powinno kopnąć? ludzie no ręce opadają.

Gość gość
Tak mi powiedzial ginekolog. Studiowalas medycyne,ze wiesz lepiej?

Gość gość
DO GOSC 12:30 masz niedowiarku znalazla sie madrzejsza od ginekologa ......"Po 28. tygodniu ciąży przyszła mama powinna codziennie liczyć ruchy dziecka, aby w porę zauważyć niepokojące objawy. Nie ma ustalonej liczby ruchów, która powinna być odczuwalna u każdej kobiety. Przyjmuje się, że powinno być ich minimum 10 na godzinę aktywności dziecka."

Gość gość
Z tym liczeniem to jakiś wymysł dzisiejszych czasow... Każde dziecko ma swój rytm aktywnosci, nawet mój lekarz nie kazał mi niczego liczyć. Ważne, ze codziennie czujesz aktywność malucha. Ja jestem w 36 tc i raz mloda wariuje, innego dnia prawie tego nie odczuwam, bo jestem zajęta albo daje czadu w nocy i mąż czuje, bo ja mam mocny sen. Zreszta nie analizuje tego za bardzo, ale to moja druga ciaza I moze dlatego podchodze bardziej na luzie.

Gość gość
Na dobrą sprawę, jak już zauważysz, że dziecko się nie rusza i zdążysz dojechać do szpitala to i tak jest po ptakach

Gość gość
Ok, ale jeśli dziecko się rusza, tylko mało, to co to oznacza, że jest spokojne np czy co?

Gość gość
są i takie co czują ruchy dziecka w 3 miesiącu ciąży :D :D :D

Gość gość
mi lekarz powiedzial ze na dwa sposoby moge liczyc ruchy. 1. od poludnia 10 i po polidniu 10 2. w ciagu godziny 10 ale w szpitalu kazali liczyc tak- po sniadaniu w ciagu godziny 10, po obiedzie 10 i po kolacji 10