Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Gdy rodzice nie wspierają i co gorsza demotywują

Polecane posty

Gość gość

Co robić gdy rodzice mnie nie wspierają? Jestem młodą osobą, chcę realizować swoje marzenia. Konkretnie po prostu myślę o zarobieniu pieniędzy i po prostu wyjeździe na pare miesięcy, poznanie innej kultury, naukę języka. Jest to coś o czym myślę 24/h i nie mogę przestać. Długo zastanawialam się nad wyborem dobrej opcji-nie jestem osobą lekkomyślną chociaż "tłumacząc" to oczywiscie po krótce rodzicom-oni zapewne tak myślą, że coś sobie wymyśliła, jakis tam bez sensu wyjazd i po co jej to??? Wiadomo, trzeba liczyc się z niedogodnościami ale przeciez nie mozna zyc cale zycie pod kloszem a pozniej zalowac ze nie zrobilo sie tego i tego!!! jest mi ogromnie przykro że nie mam wsparcia w rodzinie, przez co mi samej wydaje się że mają racje bo to przeciez rodzice! Nie potrafię w kółko macieju tłumaczyć zalet/wad, podawania argumentów bo one zawsze zostaną jakoś obrócone w coś negatywnego! Jest to ogromnie dołujące, bo uświadamiam sobie że żyję po prostu w klatce, bez możliwości wyboru. mówie do rodziców: słuchajcie, chcę za pare miesiecy wyjechac za granicę, zaczac zyc i byc samodzielna na co słyszę po 2 sekundach (!) Nieee..ja mysle ze to nie jest dobry pomysl...... Oczywiscie mówią to z pewną niepewnością bo tak na prawde sami nie wiedza dlaczego z góry zakładaja ze nic sie nie uda. Mam wrażenie jakby chcieli mi zaplanować całe życie, nie liczac sie z moim zdaniem a ja chce byc wolna!! co robic? Nie wiem czy w konfrontacji bede w stanie i miec sile ich przekonywać. Czy ktos z Was mial podobne sytuacje i jak sobie z nimi poradziliście?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować