Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 latek a dentysta POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Mojego 4 letniego syna boli ząbek. Do tego dochodzi problem, że mały panicznie boi się dentysty - złe doświadczenia. Na samą myśl o fotelu dent. wpada w panikę. Stąd wymyśliliśmy że poddamy małego sedacji (głupi jaś) Okazało się, że pojawił się spory problem. Mały od dłuższego czasu z powodu alergii ma ostry katar,cały nosek zapchany. Taki zabieg więc nie wchodzi w grę. Załamałam się, bo mały nie chce jeść,płacze z bólu i szukam w tej sytuacji wyjścia. Już nawet mysłałam o narkozie, ale tam też dziecko musi być w pelni zdrowe. Czy macie jakiś pomysł? Proszę napiszcie. Myślałam jeszcze o jakimś lekarzu który stosuje jakiś płyn w aerozolu (coś mi się o uszy obiło kiedyś) i spryskuje nim zęba, po czym wtedy dopiero robi zastrzyk i leczy zęba. Jeśli coś takiego istenieje, to chyba nie mam wyjścia, ale przeciez jak małemu po zastrzyku zdrętwieje szczęka, to znowu ucieknie z fotela, nie mówiac już o zobaczeniu igły czy sprzetu do borowania. PORADŹCIE COŚ W TEJ SYTUACJI!!!

Gość gość
A w jakim mieście ma być ten stomatolog?

Gość gość
Nie pytam o miasto, pytam, czy w ogóle taka forma leczenia istnieje, a może jakaś inna która będzie mi pomocna w tej konkretnej sytuacji. Taka, gdzie syn najmniej odczuje ból.

Gość gość
Metoda o którą pytasz, to zamrażanie dziąsła. Raczej poszukałabym dziecięcego stomatologa z prawdziwego zdarzenia i odpowiednim podejściem, potrafiącego malucha "zaczarować". Wiem co piszę, bo moja córka zaczynała przygodę z dentystą mając 2,5 roku.

Gość gość
Są tacy? Tracę wiarę :(

Gość gość
Czy po zamrożeniu dziąsła dentysta robi jeszcze zastrzyk?

Gość gość
podnosze temat

Gość gość
Do 16.32 są,są:) Moja córka nie tylko nie ma problemu z dentystą ale wręcz uwielbia go odwiedzac

Gość gość
Fajnie macie. Powiedzcie mi prosze, bo synek ma rozwierconego ząbka, którego nie udało się skończyć, bo uciekł z histerią z fotela. Czy na tej wizycie wystarczy założenie trutki? Czy jeśli konieczne bedzie wiercenie jeszcze, to musi być robione już bezwzględnie?

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
Ja z moim synkiem na początku też miałam problemy, bo bał się wizyt, ale po zmianie dentysty, gdy zaczęłam chodzić z nim do http://www.new-dent.pl/ na szczęście to się skończyło. Pani stomatolog ma bardzo dobre podejście do małych dzieci

Gość gość
Zgadzam się z tym, że warto znaleźć dentystę z dobrym podejściem. U mnie cała rodzina, w tym dzieci, chodzi do http://www.prodent.net.pl/ gdzie naprawdę wiedzą jak dobrze podejść do każdego pacjenta