Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

silny, nagly bol podbrzusza???? vzy to juz?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jestem w 37-38 tygodniu i dzisiaj lekko mnie klulo w podbrzuszu i w środku Ale nie mocno, bolał mnie cały dzień kręgosłup a teraz nagle mam silny i tępy ból podbrzusza gorszy niż na miesiaczke. Łzy same lecą

Gość gość
Jeśli masz siłę, żeby pisać w necie, to jeszcze nie to

Gość gość
Nigdy nie miałam takich boli, weszłam tylko zapytać. Ból jest i to dosyć silny

Gość gość
Może to tylko skurcze przepowiadające. Ja mam jeszcze do porodu miesiąc też się pewnie będę zastanawiać czy to już czy nie jak mnie złapią bóle;-)

Gość gość
Biorę nospe i magnez bo miałam wcześniej skurcze o brzuch mi się napinal. Ale teraz ten ból jednak przechodzi sam siebie. Jestem sama w domu z małym dzieckiem. Mam mieć cc a nawet Nie wiem jak wyglądają skurcze porodowe

Gość gość
W sumie ciążę masz już donoszoną. Więc może to być już, a może i nie. Nikt ci tego nie wywróży.

Gość gość
Czy bol jest ciagly? Bole a raczej skurcze porodowe nastepuja z przerwami. Jezeli beda pojawialy sie w rownym odstepie czasu - co 5 minut to jedz do szpitala. Ja mialam wlasnie takie skurcze - silny bol podbrzusza i krzyza co 10-15 minut. Wlaczylam sobie stoper i liczylam co ile sie pojawiaja.. wzielam tez cieply, dlugi prysznic i w koncu zasnelam (w takich przypadkach polozna radzila wziac prysznic, sprobowac sie wyciszyc i zasnac). Rano juz bylo ok. Tobie tez to radze. Zdarzylo mi sie to juz 3 razy a jestem w 39 tc.. Ogolnie kazdy porod przebiega inaczej, nie musi Cie tak mocno bolec jak ktos wyzej napisal. Licza sie regularne skurcze a nie silny bol.. Jezeli to nie skurcze tylko tepy bol to i tak musisz jechac do szpitala - ostry nagly bol moze oznaczac cos zlego.

Gość gość
Moglo ci sie nawet lozysko zaczac odklejac ja nie wiem jaki to bol naturalny bo mialam.kilka.dni temu wywolywany porod po terminie i tyle oksyticyny ze pol.szpitala.by z nia moglo rodzic a bole mialam z krzyza od przebicia pecherza skurcze co 8 min za chwile 6 po pol gidz co 3 a po chwili co 2 min wiec bol ostry tempy z krzyza i 6 godzin porod 1dziecko. Ale za to jaka piekna nagroda