Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd polskie dziewczyny czerpią pieniądze na ubrania i kosmetyki?

Polecane posty

Gość gość

Podobno w Polsce jest coraz gorzej, tak więc pytam was drogie polskie dziewczyny skąd macie tyle pieniędzy na takie ubrania, kosmetyki? Widzę na uczelni masę dziewczyn, które traktują ją jako wybieg mody a dumanie na zajęciach. Co więcej, wiele z nich doi kasę od rodziców po 1000 zł na miesiąc na mieszkanie albo i więcej, bo większość pochodzi z małych miasteczek i wsi. Skoro tak w Polsce żyje się źle to macie może sponsorów, którzy was tak wspierają? Sama pochodzę z dość zamożnej rodziny, ale przyznam, że w porównaniu z poprzednimi latami muszę się sporo natrudzić by inwestować w siebie podobnie jak wy. Nie mówiąc już o tych największych miastach gdzie każda dziewczyna wygląda jakby urwała się z blogu Kasi Tusk... Gdzie ta bieda? Dzisiaj patrzę na dawną koleżankę z wczesnego dzieciństwa, mieszkająca co prawda w odrapanym domu, gdzie nie ma kibla, a zadbana na poziomie dziewczyny z zamożnego domu...

Gość gość
mają sponsorów na mieście i jeżdżą dorabiać do niemieckich szwajcarskich burdeli - nawet założyły topik w dziale "poza Polską"

Gość gość
Po prostu dziwi mnie to. Prawie każda mijana przeze mnie dziewczyna na uczelni ma na sobie przynajmniej jedną rzecz z najnowszej kolekcji któregoś ze sklepów z galerii. Co druga dziewczyna na codzień widywana w oryginalnych butach nike, tzw. air forcach, air maxach, rush runach wartych 300-200 zł, bluzka-spodnie prosto z najnowszej kolekcji z galerii, do tego smartfony z tych najnowszych z wielgachnym ekranem, kasa na nałogowe obżeranie się jak świnia w sklepikach, kasa na papieroski, nałogowe bywanie w klubach gdzie drinki często zostają niedopite na samopas i kupowane nowe i nowe, kasa na wakacje zagranicą, bo polskie morze to obciach, fryzjer za 200 zł z nałogowym zmienianiem koloru włosów, kluby przepełnione barwnymi sukienkami, butami z najnowszej kolekcji, bo gdzie tam któraś pójdzie na luzie w zwykłym t-shircie i legginsach jak dziewczyny na zachodzie... Kosmetyczki zapchane różnego rodzajami kosmetykami od tanich po te naprawdę drogie, których z 70% nie używacie. Od mojej z jednych koleżanek dowiedziałam się, że pójść drugi raz w tej samej sukience nawet do innego klubu to wstyd.

Gość gość
pracują

Gość gość
Polecam zmianę zainteresowań. Mnie utrzymują rodzice, od faceta też dostaję prezenty i co? I NIE MAM ZIELONEGO POJĘCIA jakiej firmy są te airmaxy (nie do konca wiem jak wyglądają), nie wiem co jest w galeriach, jakie ciuchy są prosto z wystawy a jakie nie itd. Bo mam inne zainteresowania. A w Tobie jakąś zawiść widać i to, że masz dennych znajomych, ja np. nie znam osób które Ty opisujesz. Może je widuje na mieście, ale póki nie wyglądają jak klauny nie zwracam uwagi. x Popracuj nad sobą zamiast zawistnie zaglądać obcym do kosmetyczek i wyśmiewać. Zainteresuj się innymi rzeczami, zmień towarzystwo a sama będziesz się śmiała z tego co wypisujesz.