Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Długo oczekiwana matura

Polecane posty

Gość gość

Witam! Jestem rocznik 2013 . W tymże roku ukończyłem LO , chciałbym teraz zdać wreszcie długo oczekiwaną prze ze mnie maturę, (musiałem zdawać matematykę wiec za dużo czasu nie miałem na maturę ). Nie wiem czy w tym roku może w przyszłym ale chciałbym zdać. I pytanie teraz : czy będę zdawał nową maturę czy starą , a jeśli tak to gdzie w swojej szkole do której chodziłem(została zlikwidowana) czy gdzie?? W sumie teraz bez matury nic się nie zrobi... nawet do pracy cię nie przyjmą .

Gość gość
zostań striptizerem, matura niepotrzebna, dużego masz siusiaka?:) pyta Jola

Gość Arbuz2122
gratuluje zerowego rozumu

Gość gość
Odpowiedź na pierwsze pytanie; będziesz zdawał nową maturę. Drugie pytanie; Z świadectwem ukończenia LO zgłoś się we wrześniu do jakiegokolwiek LO z prośbą o wpisanie cię na listę maturzystów.

Gość gość
Arbuz, jego poziom świadczy o poziomie naszego szkolnictwa niestety. Zwróć uwagę że ukończył LO, i startuje do matury.

Gość gośćArbuz2122
Z tym zerowym rozumem chodziło mi o pierwszą odpowiedź .... a co do kształcenia w Polsce to masz racje.. niski jest poziom dużo ludzi nie startuje do matury.. smutna rzeczywistość

Gość gość
Wiecie co nauczyciele mnie guzik przygotowali do matury , poziom szkoły do której chodziłem mówił sam za siebie ... dlatego startuje do matury ... chce być kimś w życiu bo wiem ze mnie na to stać i mam do tego prawo :)

Gość gość
I to jest polska rzeczywistość kształcenia .... kijowa... gdybym chciał już dawno bym skończył studia ... wierzcie mi..

Gość gość
Wiecie, wczoraj na ustnym polskim, w Liceum które jest w czołówce na liście LO w Warszawie , na zadane mu pytanie; Podaj tytuł lektury w której głównym bohaterem jest Cezary Baryka, odpowiada '' Pan Tadeusz'' . To powiedzcie mi, o czym to świadczy ?

Gość gość
to nie wina ucznia tylko wina nauczycieli którzy tak "zmakomicie " przygotowują do matury ja jako że podeszłem do matury miałem dwa wybory albo iść do pracy albo do szkoły policealnej wybrałem do drugie i wiecie co? to jest gorsze od liceum i od wszystkiego . Nauczyciele w szkole policealnej mają cie tak naprawdę gdzieś (uczę się w systemie zaocznym) a na koniec utrudniają ci życie i nie możesz normalnie zdać egzaminu/sprawdzianu.. więc liceum jeszcze jakoś się trzyma ... teraz myślę tylko o zdaniu matury i chce być wolny od jakiejkolwiek formy nauczania w tym kraju !!!

Gość gość
nie podeszłem* (poprawka)

Gość gość
Obecnie polskie kształcenie mnie wykańcza i mam już dosyć ... wiem jak ważne jest wykształcenie ale jeżeli w szkołach uczy się tak bezsensownych wręcz rzeczy nie przydatnych do życia to samo za siebie mówi... nie jestem osobą uzdolnioną i nigdy nią nie będę , uczyłem się na miarę swoich możliwości ... ale zdawałem (ciężko bo ciężko ) ale jednak .. jedyne co pamiętam z liceum to nieprzespane noce..

Gość arkadiusszee
Ja byłem w podobnej syttuacji jak Ty też myślałem, ze to już koniec wszystkiego, bo poszła mi słabo matura. Ale potem znalazłem a wręcz dostałem do ręki ulotkę szkoły policealnej. Nigdy wcześniej o tym nie słyszałem, że jest coś takiego a potem okazało się, że po dwóch latach nauki ma się już papier potwierdzający zawód i można spokojnie szukać pracy. Ja zapisałem się do szkoły gowork przez stronę www.szkoly.gowork.pl na technika masażystę i jestem mega zadowolony, bo teraz jest zapotrzebowanie na masażystów. Wcale nie trzeba kończyć studiów, żeby mieć pracę i pewny zawód. Polecam warto spr,óbować.

Gość gość
Obecnie już uczę się w takiej szkole policealnej (technik wetrynarii) na masażyste tez chciałem isc ale nie było już miejsc :/

Gość gość
Będziesz zdawał starą maturę. Na pewno. Tryb matury obowiązuje ucznia przez 5 lat od pierwszego podejścia do matury (chyba, że wcale nie podchodziłeś, więc faktycznie będzie obowiązywać Cię nowa). Co do szkoły - oke skieruje Cie do odpowiedniej placówki, w której będziesz mógł zdać maturę.