Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

" Najzdrowsze mleko modyfikowane" Jakie według was?

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 5 miesięcy, własnie przestałam karmić i i chciałabym kontynuować karmienie mieszanką początkową (mleko następne mnie nie interesuje) ale kompletnie nie wiem od czego zacząć? Wiem że po każdej mogą być wzdęcia, rozwolnienia, jakaś wysypka ale ja bym chciała by wypowiedział się ktoś kto wie jakie mleko uchodzi za najzdrowsze biorąc pod uwagę skład , staranną produkcję tego mleka, bez jakich złych tłuszczów o którym się tyle mówi . Może wypowie się jakaś oczytana mama. Nie interesują mnie opinie typu " To mleko jest super bo moja córka po nim nie ulewa bądź nie ma zatwardzenia" gdyż każde dziecko jest inne a poza tym co dla jednego dobre nie musi takie być dla drugiego.

Gość gość
już nie karmisz cycem kotku?:(

Gość gość
Hmm, szczerze mówiąc, każda mieszanka ma w sobie niezdrowy skład i dodatki których nie znajdziesz w składzie na pudełku. Najlepiej notowanym mlekiem jest ekologiczne mleko Hipp. Jak zaprzestajesz karmienia piersią to radziłabym wybrać mleko bliższe mleku ludzkiemu czyli kozie . Jest takie mleko a nazywa się Bambinchen (prod, niemieckiej) i to jest modyfikowane mleko kozie, ekologiczne. Napewno ma zdrowsze dla niemowlęcia białka niż to krowie, chyba że niemowle jest uczulone na białko krowie to wtedy może dojsć do reakcji krzyżowej ale poza tym lepsze to niż krowie. Jest drogie ale dobre. Jeżeli chcesz ogólnie dostępną mieszankę to proponują Hipp początkowe do 12 miesiąca życia .

Gość gość
Dzięki, sprawdzę na necie bo rozumiem że tylko tak można je dostać? Absolutnie nie upieram się przy mleku krowim choć zależy mi by mleko było łatwo dostępne .