Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki wedlug was jest najlepszy wiek na dziecko

Polecane posty

Gość gość

????

Gość gość
25 l

Gość gość
Nie ma czegoś takiego!

Gość gość
18-25 lat wtedy kobieta jest najbardziej plodna 25-29 lat wtedy kobieta ma ustabilizowane życie wybierajcie co lepsze

Gość gość
To nie zalezy od wieku tylko :-) ja urodzilam przed skonczeniem 25 lat niedlugo. Chcialabym przed 30 urodzic drugie ze wzgledow tak prostych jak sila czy kondycja. Nie oszukujmy sie, im bluzej do 40.to czlowiek czesto ma mniej werwy i sily i witalnosci, a takie male dziecko przynajmniej do 1,5 - 2 lat potrzebuje sporo uwagi :-)

Gość gość
Najlepszy jest ten wiek, w którym kobieta: 1. Ma partnera, co do którego jest pewna, że to właśnie z nim chce mieć dzieci (i on podziela to zdanie) 2. Jest gotowa na dziecko i naprawdę go pragnie (i partner tak samo). Dla jednych to będzie 24, dla innych 35.

Gość gość
Taki wymarzony to dla mnie pierwsze dziecko 24 lata, drugie 26

Gość gość
Na to nie ma najlepszego wieku ja urodziłam pierwsze w wieku 22 drugie 24 jeśli masz być kochającą mamą nie ważne ile masz lat

Gość gość
Nie ma najlepszego. Biologicznie niby 23-25 lat.

Gość gość
Ja pierwsze 25 drugie 39

Gość gość
Najlepszy jest XXI wiek ;)

Gość gość
Biologicznie 18-25 lat . To kanon medycyny . Pierwsze lepiej do 35 . Góra .Hm społecznie ...18 często jest niesamodzielna a ojciec jak młody też . Z kolei po 40 to już wiek babciowy jak kobieta pod 50 użera sie z przedszkolakiem . Tak więc problem jest skomplikowany.

Gość krowakarolina
ja urodziłam jak miałam 17 lat. zdrową córkę. Ale moje ciało strasznie ucierpiało, ewidentnie nie było gotowe do ciąży. Teraz mam 22 lata i uważam, że to już lepszy wiek.

Gość gość
ja urodziłam w wieku 29 lat dla mnie idealny wiek. Wcześniej nie byłam gotowa psychicznie. Gdy miałam 25-26 lat wydawało mi się, że jestem jeszcze taka młoda i załamałabym się gdybym zaszła wtedy w ciążę :/

Gość gość__23
Ja mam 23 lata, jestem po ślubie, dziecko planowane. Ale gdyby warunki finansowe mi na to pozwoliły to zdecydowałabym sie na dziecko wcześniej jakieś 3 lata. Tak sie złożyło ze dopiero teraz mamy stabilną sytuacje. Rodze za półtorej miesiąca i juz nie moge sie doczekac mojej kruszynki :)

Gość gość
uwazam ze 25 lat,sama urodziłam majac 32

Gość gość
Nie istnieje takie cos jak najlepszy wiek, by miec dziecko. Dla jednego bedzie to 24 r.ż. a dla innego dopiero po 30stce. To indywidualna sprawa

Gość gość
zdecydowanie 30-tka

Gość gość
okolo 30, tak 27-29 -30

no ja urodziłam jako nastolatka... błąd? owszem ale co jeśli potem już nie będę mogła mieć? kolejne planuje na wiek 29 myślę że wtedy będę ustabilizowana i gotowa na kolejne rewolucje oby tylko było komu zrobić :P PS. kobietę płodną uznaje się od 15 do 40 lat czyli odjąć tu 10 i tu 10 wychodzi między 25 a 30 r.ż takie jest moje zdanie.