Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ząbkowanie

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko 10 miesiecy chyba ząbkuje, ma gorączkę dzisiaj, ostatnio miał w poniedziałek, ponad to jest okropnie marudny i ma lekki katar i kaszel, czy u was było podobnie bo nie wiem czy do lekarza z nim nie isc

Gość gośćwkość
Daj mu ibufen jest przeciwgorączkowy i przeciw zapalny lub czopka przeciwgorączkowego. Wymacaj dziąsłą czy czuć ząbki. Jeśli tak to posmaru np bobodentem. Sama spróbuj na sobie jak on działa. Jeśli nie jesteś pewna czy to zęby, to karnij się do lekarza pediatry.

Gość gość
kurczę, nie da dotknac sobie dziąseł, tak samo było w niedzielę, potem było kilka dni spokoju a dzis od nowa ma tak jak w niedzielę goraczkę, marudzi i mu leci z noska i lekko pokasłuje, boję sie bo nie mam doswiadczenia a w weekend to ciezko lekarza znalesc

Gość gośćwkość
Spróbuj posmarować palec np miodkiem. Małemu powinien posmakować i może otworzy buzię i pomacaj. Albo podstawiaj butelkę lub cycka bo nie wiem czym karmisz i ciach palucha. Duża ta gorączka? Skoro katar i kaszel, to podziębienie, ale bez paniki. Co nie znaczy, że z zębami nie może to być połączone.

Gość gość
przy wyzynaniu górnych ząbków u nas był katar,kaszel (z kataru) i gorączka. Podaj ibufen i poczekaj z dwa dni,jesli stan się pogorszy do lekarza