Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
RyjoDeSzambonejro

Och ach

Polecane posty

2 minuty temu, MnieTeżUspał napisał:

Wiele razy tak miałam przez Pulsara. Zgłosiłam kazirodcze wpisy Widmo i on nadal sobie pisze. 

Ale Ty zgłaszasz wpisy, a ja zgłaszam konto które nic nie pisze... typek zakłada konto i blokuje wszystko co ma w zasięgu wzroku.

Edytowano przez yeya

Przed chwilą, RyjoDeSzambonejro napisał:

Tera się dowiem że źle gotuje kartofle od 35 lat

Już tu pisałam, że nie lubię stać przy garach i bardzo rzadko zbieram przepis, ale szukam tricków które mi ułatwią gotowanie, poprawią smak i inne takie.

Dla przykładu. Robiłam chyba w niedzielę mięso wołowe w sosie. Gdy już mięso było podpieczone i zalane wodą, dolewam do tego 1/4 szklanki kawy. Zwykła kawa mielona bez cukru i bez fusów.

1 minutę temu, yeya napisał:

Ale Ty zgłaszasz wpisy, a ja zgłaszam konto które nic nie pisze... typek zakłada konto i blokuje wszystko co ma w zasięgu wzroku.

Nie ma teraz blokera, bo wrócił Widmo, a to on blokuje, bo go kiedyś złapałam. Mam wyjeppane i nic już nie zgłoszę, bo tracę konta, a świry się cieszą. 

Ok w takim razie zobaczymy... póki co blokady nie miałam a tych zgłoszeń zwłaszcza ostatnio trochę już poszło.

Gdzieś tak koło stycznia wyłapywało się bany ostro za jedno zgłoszanie blokera. Teraz jest trochę lepiej i czasem nawet go skasują. Ale nadal można dostać od Pulsara zamiast hejterka.

1 minutę temu, ωу¢нσ∂zє ηα ¢нωιℓє napisał:

a ja nigdy nie czytałem i gotuje 20

Rebel yell!

20 to rozgotowany fuj

20 jest dobre na kasza gryczana huh

5 minut temu, VenusHorizon44 napisał:

I potem to myj po klopsach np z innymi tluszczami

Airfrajer nie zużywa tłuszczu można napisać jest zdrowsze. Wystarczy tylko nasmarować jakiś produkt olejem i wystarczy. Jak są jakieś tłuste mięso nie trzeba. Ziemniaki byś miał pieczone  kroi się takie grubsze frytki. Tylko one są szersze 

Edytowano przez Zzosia

19 minut temu, MnieTeżUspał napisał:

Nie jem ziemniaków. Dziś mało jadlam, bo byłam cały dzień w drodze. Rano śniadanie, później banan i jogurt. 

Nie miałam czasu na jedzenie. Dużo nie jadam, bo żyje miłością i świeżym powietrzem 😄 

Cały dzień na forum to nie podróże po kraju patrząc po twojej aktywności i skleroza starcza jak nic😁

• Haha 2

2 minuty temu, Baba napisał:

Już tu pisałam, że nie lubię stać przy garach i bardzo rzadko zbieram przepis, ale szukam tricków które mi ułatwią gotowanie, poprawią smak i inne takie.

Dla przykładu. Robiłam chyba w niedzielę mięso wołowe w sosie. Gdy już mięso było podpieczone i zalane wodą, dolewam do tego 1/4 szklanki kawy. Zwykła kawa mielona bez cukru i bez fusów.

Kawą zalewasz mięso? 🫢 

4 minuty temu, Śliwka is Blocked napisał:

Ok. Nigdy nie zalewam wrzątkiem ale poczekam do momentu gotowania z ciekawości. Ja tam.zawsze.gotuję 15 min i jakie są takie mają jeść 🙂

Żeby nie było 😉 

Moment dodania: Wsyp sól do garnka, gdy woda zaczyna bulgotać. Unikaj sypania soli do zimnej wody, ponieważ rozpuszcza się wtedy wolniej i może osadzać się na dnie.

Mój syn zawsze zalewa wrzątkiem ziemniaki i od niego się nauczyłam 😜 jak i tego, że gotuje się je 15 minut.

• Like 1

Przed chwilą, MnieTeżUspał napisał:

Nie ma teraz blokera, bo wrócił Widmo, a to on blokuje, bo go kiedyś złapałam. Mam wyjeppane i nic już nie zgłoszę, bo tracę konta, a świry się cieszą. 

Był jeszcze niedawno jego nick to fejowo... nie wiem kto to... równie dobrze może być każdy. Mało istotne zgłaszam tylko te profile które jawnie blokują.

3 minuty temu, Baba napisał:

Jak dla mnie to kartofle się gotują tyle samo beż soli i z sola

Może właśnie dlatego niektórzy nie lubiom ryżu jak gotują 20 ja bym takiej papki nie zjadł 

Ryż najlepiej iść do chińskiej restauracji i tam sprawdzić czy smakuje a potem eksperymenty z czasem

1 minutę temu, VenusHorizon44 napisał:

20 to rozgotowany fuj

20 jest dobre na kasza gryczana huh

Najlepsza są ziemniaki w całości. Zapiekanki ziemniaczane też można zrobić 🤗 

Złapać to ty możesz konkubenta matki za uja . Hehe a ja jestem odpowiedzialny za to że jest jesień jeszcze ułomko😁

• Haha 1

8 minut temu, MnieTeżUspał napisał:

Z pokrywką? Żeby szybciej się ziemniaki zagotowały? 😁 Teraz będą ziemianki na tapecie, niczym mizeria 😁 

Różnie bo kipjo

Przed chwilą, yeya napisał:

Był jeszcze niedawno jego nick to fejowo... nie wiem kto to... równie dobrze może być każdy. Mało istotne zgłaszam tylko te profile które jawnie blokują.

Fejowo to Widmo. 

Dziękuję za uwagę. 

3 minuty temu, Śliwka is Blocked napisał:

Gdzieś tak koło stycznia wyłapywało się bany ostro za jedno zgłoszanie blokera. Teraz jest trochę lepiej i czasem nawet go skasują. Ale nadal można dostać od Pulsara zamiast hejterka.

I o to chodzi by kasowali... niech przynajmniej na trochę trudu z tym zakładaniem kolejnych. 

Edytowano przez yeya
  • Like 1

Przed chwilą, Audio Phil napisał:

gniła tu cały dzień i mi groziła że do mojego wujka napisze donos 

A ty naprawdę masz jakieś zwichrowania bo ostatnio pisałeś że kochasz panią Magdę 

Przed chwilą, Audio Phil napisał:

gniła tutaj cały dzień i mi groziła że do mojego wujka napisze donos na mnie

A jakie ty możesz mieć prawa jako bezdomny kłapouch żadnych , bo ciebie nie ma 😁

• Haha 1

5 minut temu, Baba napisał:

🤢

Fejowo to Widmo. 

Dziękuję za uwagę. 

Nie masz dowodów... a bez nich to każdego można sobie oskarżać zwlaszcza jeśli ma się z kimś kose to daleko raczej nie szuka.

Edytowano przez yeya

I o to chodzi by kasowali... niech przynajmniej na trochę trudu z tym zakładaniem kolejnych. 

Kiedyś przez minutę myślałam, że jesteś moderatorem. Masz dużo w sobie spokoju i delikatności 🌻 

7 minut temu, yeya napisał:

Ok w takim razie zobaczymy... póki co blokady nie miałam a tych zgłoszeń zwłaszcza ostatnio trochę już poszło.

mi tak konto poleciało

zgłosiłem post blokera (zgłoś post) i on poleciał i ja razem z nim

od tego czasu mam w dupie (d u p a - jest cenzurowane ale już deklinacja dupy nie - taka ciekawostka)

pewnie mają jakąś automatyzację i łapie profil i zgłoszonego i zgłaszającego

albo moderatorzy tu już mają szok okopowy

albo jedno i drugie bo to dziura zapomniana przez wp

A pulpety w aifrajerze nie trzeba tłuszczu nic. Mięso mielone ma w sobie tłuszcz to wystarczy .nawet byś zaoszczędził 

.

Kawą zalewasz mięso? 🫢 

Owszem.  Mięsko już zalane wodą i sruuu dodaję kawę. Sos jest ciemniejszy i podkręca smak.

2 minuty temu, VenusHorizon44 napisał:

Może właśnie dlatego niektórzy nie lubiom ryżu jak gotują 20 ja bym takiej papki nie zjadł 

Ryż najlepiej iść do chińskiej restauracji i tam sprawdzić czy smakuje a potem eksperymenty z czasem

Ryż 15 min od bąbelków na mikro gazie. 1 szklanka ryżu na 1,5 wody. Tyllo ty robisz pewnie z torebki, to można i ze 100 litrrów wlać.

Zawsze wychodzi idealny.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować