Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość e

Czy tak powinien wyglądać jadlospis 2,5 latka?

Polecane posty

Gość gość e

Dziecko 2,5 roku jadlospis : 1 sniadanie : mleko z butelki gotowane z płatkami kukurydzianymi. jaglanymi bądź owsianymi lub mleko modyfikowane z kaszka wielozbozowa 2 sniadanie : jogurt naturalny z owocami ze sloiczka lub parówki lub serek homogenizowany, bakus, ewentualnie jajecznica, obiad: zupa pomidorowa, krupnik, rosół, ryba z warzywami, barszcz biały z ziemniakami Deser : kisiel na soku, jabłko z bananem bądź inne owoce wyciskane z tubki Kolacja : kasza manna na mleku Proszę o opinie

Gość gość
To menu 2,5 latka ? Bo wygląda jak półrocznego

Gość gość
Fajny syf parówki Serki homogenizowany

Gość gość
dziecko spytaj czy mu smakuje 🖐️

Gość gość
Zaraz sie zleca eko matki ktore nie dadza dziecku nigdy kesa parowki. Czekam z niecierpliwoscia.

Gość gość
Ciągle mleko albo jogurt, a po co ? masz dziecko czy cielaka ? Moja córka ma 14mcy i tylko rano lub wieczorem daje jej ok 150ml mleka modyfikowanego ale jak to które mam się skończy to już przestanę dawać mm. Tyle alergii nietolerancji teraz jest ze zrobię dobrze jak w każdym posiłku nie będzie mleka i jego pochodnego. Ogólnie ograniczam gluten i mleko bo ten syf jest już we wszystkim od kiełbasy bo nawet chrupki

Gość gość
Moja 2,5 latka zjadłam dziś: - kabanosy francuski, kromka ratować i kilka pasków ogórka -2 kolka świeżego ananasa i kilka truskawek - kaczka piecOna, ziemniaki, surówka - gałek lodów na spacerze - mufinke domowego wypieku ok 20 zje kolacje, najpewniej jajecznice z cebula, paprykę i pieczywo

Gość gość
Ciągle mleko albo jogurt, a po co ? masz dziecko czy cielaka ? Moja córka ma 14mcy i tylko rano lub wieczorem daje jej ok 150ml mleka modyfikowanego ale jak to które mam się skończy to już przestanę dawać mm. Tyle alergii nietolerancji teraz jest ze zrobię dobrze jak w każdym posiłku nie będzie mleka i jego pochodnego. Ogólnie ograniczam gluten i mleko bo ten syf jest już we wszystkim od kiełbasy bo nawet chrupki x a jak zamierzasz jej wapń dostarczyć? dziecko rośnie i potrzebuje go mnóstwa a mleko jest jego najlepszym źródłem.

Gość gość
moim zdaniem nie jest źle ale raczej ubogi ten jadłospis, mało warzyw, owoce z tubki też do mnie nie przemawiają.

Gość gość
Mój synek w podobnym wieku ma taki jadłospis. Sniadanie np. Płatki kukurydziane, owsiane, , ryżowe, jaglane, kasza manna lub jaglana na mleku + owoce /suszone lub sezonowe/ II sniadanie np. kanapka z pomidorem, żółtym serem, ogorkiem kiszonym, szczypiorkiem itp., omlet z warzywami lub omlet z dżemem, woda lub domowy sok Obiad np. ryba na parze z warzywami, pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, spaghetti z soczewicy z sosem pomidorowym, ziemniaki z koperkiem i marchewką na parze z jogurtem, Podwieczorek np. Jogurt naturalny z owocami /jagody, banan, truskawki lub pieczone jablko/ Kolacja np. kasza manna na mleku lub wodzie z owocami, kolorowa kanapka lub inne.

Gość gość
Moj 20 miesieczniak pije rano po przebudzeniu kubek mleka potem na sniadanie jajecznice z chlelebem i pomidorem, chałke z masłem czasem racuchy z jabłkami, na obiad je zupy z ryzem makaronem i roznymi kaszami. Lubi bardzo surowki i ziemniaki i gotowana marchewke Nie przepada za miesem ale klopsiki mielone zje. Bardzo lubi makaron z pesto albo z sosem pomidorowym i tuńczykiem. Przepada za leczo :) Na podwieczorek je rozne owoce w zaleznosci od sezonu i jest miłośnikiem jogurtu naturalnego ktory moglby w kazdej ilosci pochlonac. Ubóstwia kiwi. I serek twarogowy z tartym owocem. Na kolacje czasem kasza manna na mleku czasem płatki s czasem kubek mleka czy kakao jak nie ma na nic ochoty. :p

Gość gość
Moja córka która ma 2lata i jest alergikiem zjada: -po przebudzeniu kubek mleka -śniadanie:kanapka z wędlina i ogórkiem zielonym, grzanka z konfitura, tost, chleb w jajku i to jedyna forma jajka jaka zje, kiełbaska drobiowa, owsianka z owocami, płatki ryzowe z jabłkiem i cynamonem, drożdżówka która sama robię -drugie śniadanie owoce -zupa:pomidorowa, rosół, jarzynowa, krupnik -drugie danie: spaghetti, leczo ale jednym zębem, pulpety tez ewentualnie ale nie przepada, ryba koniecznie w panierce inna jest niezjadliwa, kotlet z piersi kurczaka, kotlet mielony, filet grillowany, placki ziemniaczane, kluski na parze, racuchy, pizza domowa, frytki -kolacja z tego zestawu co śniadanie -mleko