Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie na wakacje? Karpacz vs Kotlina Kłodzka? Gdzie lepiej?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, poleccie jakies fajne miejsce na wakacje ok tydzien w okolicach karpacza, szklarskiej poreby, kłodzka. Wakacje dla dwojga, młodych osób, lubiących imprezy i towarzystwo ludzi. Nie chodzi nam o spokojne miejsca; tylko takie w których dużo zwiedzimy ;) Mam nadzieje na jakies odpowiedzi... Pozdrawiamy serdecznie ;D

Gość gość
Wojna idzie

Gość Krisztina
Wybrałabym coś z oferty BookApart.com :)

Gość gość
Zdecydowanie Karpacz. Niedawno szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze ;) noclegu w miejscowości Karpacz, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-Karpacz z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

Gość junika
nie wiem szczerze mówiąc gdzie nocleg - tego jest dużo. Ale w ciekawszych atrakcji polecam spływ Nysą Kłodzką - Przełomem Bardzki . Ski Raft świetnie to sobie wymyślił i jest co tam robić :)

Gość gość
ha płynęał z nimi, ale pontonowym, bo byliśmy rodzinką :) dzieciaki miały ubaw, a i my się super bawiliśmy. jeszcze chciałabym się załapać na rejs gondolą, bo ponoć widoki są świetne :)

Gość Miszaka
ale ski raft także organizuje to pływanie gondolą? jak tak to musi być to ciekawe? ja byłam z nimi na spływie i bardzo mi się podobało, zorganizowany wyjazd więc cała grupa miała niezły ubaw!

Gość vittka
no podobno...ale na 100% nie jestem pewna...natomiast w weekend płynełam z nimi Bardem i powiem szczerze że nie wiedziałam że to taka super zabawa!!

Gość gość
Ponton i rzeka Bardo to najlepsza atrakcja na weekend zarówno dla dzieci jak i dorosłych! Takich miejsc i firm powinno być więcej - dla mnie są i bedą numerem 1! Polecam!

Gość gość
płynąć kajakiem po rzece to jest zabawa :D nawet nie przypuszczałam, że aż tak fajnie, chociaż ja sama nie przepadam jakoś specjalnie za sportami wodnymi. ale popłynęliśmy sobie, ja mąż, dzieci, na prawdę fajna atrakcja, nie spodziewałam się w suimie, że można podejść do tego z takim profesjonalizmem, na prawdę dbają żeby było bezpiecznie i nic i=się nikomu nie stało. ski raft godni polecenia, tylko w przyszłym sezonie, bo teraz już nie kursują

Gość gość
zapraszamy do Hoteliku Orański - pobyt z pewnością będzie przyjemny i niezapomniany! Hotelik Orański jest położony w górach, w malowniczej okolicy Kotliny Kłodzkiej. Oferujemy noclegi w atrakcyjnej cenie i smaczną, zdrową domową kuchnię. Do tego bezpłatne miejsce parkingowe, a do użytku gości jest również piękny ogród oraz miejsce na grilla. Hotelik jest również przyjazny zwierzętom. Okolice Hoteliku Orańskiego są bogate w atrakcje - zaledwie 0,5 km od Hoteliku znajduje się zalew z wieżą widokową, w pobliżu znajduje się również pierwszy w Polsce park linowy Skalisko, będący doskonałą rozrywką zarówno dla młodzieży, jak i dorosłych. Jest to też idealna opcja na krótkie pobyty - 3,4 dni, weekendy - na pewno każdy znajdzie w tym miejscu coś dla siebie, zarówno dorośli, jak i dzieci. Kontakt:http://hotelikoranski.pl 793 665 806 Paulina Grzelaczyk

Gość lauraa273232
Byłam i tu i tu bo to niedaleka odległość. W Karpaczu jest drożej tak generalnie, w Kotlinie Kłodzkiej np. Lądku zdroju znacznie taniej, a i zwiedzania też jest sporo jak np. Kłodzko- piekne miasteczko warto zobaczyć, Polanica, Kudowa Zdj., Kapalnia Złota, jaskinia niedźwiedzia, kaplica czaszek. Blisko jest też do Czech i Pragi, albo nawet do Wiednia nie jest daleko. Co do Karpacza to też jest tam ładnie, ale jak pisałam znacznie drożej i lepiej chyba się tam wybrać już z kotliny kłodzkiej na wycieczkę jednodniową

Gość lauraa273232
Zresztą zalezy w jakiej cenie jeszcze szukasz pobytu, jeśli może być w droższej to rozglądaj się za hotelami, ale w lądku czy w polanicy jest pełno kwater prywatnych gdzie wynajmniesz ładny i schludny pokoik za 35 zł od osoby

Gość gość
Nam ostatnio kotlina kłodzka bardzo przypadła do gustu, w Karpaczu chyba nigdy nie byliśmy :P Jeśli chodzi o noclegi, to jest w czym wybierać, u nas padło na verde Montana i naprawdę polecamy (baseny, spa, wszystko ładne i oczywiście czyste) z cenami też jakoś nie szaleją ;)

Gość heatherr
Kotlina Kłodzka jest przepiękna, jest co zwiedzać i wcale nie ma tak drogo. Ja z reguły korzystam z bookapartu albo bookingu i dojeżdżam swoim samochodem. Tak jest wygodniej, bo nie jestem wtedy zależna od autobusów by dojechać w inne miejsce ;)

Kłodzko jest bardzo fajne, a jak tam będziecie to warto sobie zachować namiar na taksi np. http://www.taryfa.net.pl/cennik , zawsze może się przydać jak gdzieś zabłądzicie, albo jak chcecie gdzieś większą grupą się wybrać, zrelaksować, napić i np. nie ma kto prowadzić....

Gość gość
lepsza jest Kotlina Kłodzka :) ja byłam ostatnio w mega fajnym hotelu w Polanicy Zdroju, nazywa się Bukowy Park, bardzo fajne warunki, kuchnia i przede wszystkim fajowe spa, w którym można się zrelaksować i odpocząć

Gość ga ha
Byłam w obydwu miejscach z córką. W karpaczu jak miała 2 lata, w Kotlinie Kłodzkiej potem, jak miała 3 i 4. Teraz też jedziemy do kotliny w lutym :) o wiele bardziej podoba mi sie Kotlina, a konkretnie Stronie Śląskie. W dużej mierze pewnie dlatego, że znalezlismy tam super nocleg w dobrej cenie - Górna Chata http://www.gorna-chata.pl/. W okolicy jest dobra restauracja, sporo miejsc do spacerów z dzieckiem, zarówno wózkowym jak i starszakiem. Bardzo przemili mieszkancy. Niedaleko stok (to dla męża). Same plusy. A w Karpaczu troche tak przereklamowanie... i drogo :/

Gość katka_wariatka
Zależy, co wolicie. Jak jesteście imprezowi i lubicie ludzi, to chyba najlepiej jakieś większe miasta pozwiedzać typu Warszawa, Kraków - tam nie zabraknie imprez i ludzi ;) Jak koniecznie w góry, to chyba w Karpaczu większy ruch jest. Ale tam też trudniej w sezonie o full wypas nocleg. Za to w Polanicy-Zdroju ludzi trochę mniej niż w Karpaczu (co mi odpowiada), ale nie trzeba z miesięcznym wyprzedzeniem bookować pensjonatu. Kotlina Kłodzka jest świetna i na pewno każdy znajdzie tu jakieś fajne atrakcje :) Ja mogę polecić wypróbowany przeze mnie pensjonat: www.villaalina.pl/pensjonat miejsce o naprawdę wysokim standardzie, ja się czułam odpowiednio dopieszczona :) Fajnie jest wrócić do takiego mega pensjonatu po całodniowym zwiedzaniu Kotliny Kłodzkiej. Można się świetnie zregenerować dzięki spa :)

Gość gość
Ja z całego serca polecam pensjonat Kolala na Skalnej http://www.willa-koala.pl/kontakt/. W pensjonacie sa do wynajęcia zarówno pokoje jak i apartamenty o wyższym standardzie. Pensjonat jest polozony w bardzo malowniczej okolicy i mozna na peawde wypocząć w super warunkach.

Gość ALa

Ja bardzo dobrze wspominam ostatnie wakacje w kotlinie kłodzkiej. Jest tam sporo fajnych rzeczy do odwiedzenia bardzo mi sie podoba ten region. DO tego mieliśmy nocleg w bardzo fajnym pensjonacie (http://osrodeklissa.pl/). Na pewno jeszcze tam wrócimy. Było super