Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem seksocholiczką

Polecane posty

Gość gość

Jedna z głównych przyczyn powstawania seksoholizmu wiąże się z brakiem umiejętności wyrażania złości oraz generalnie – wyrażania emocji. Bardzo często braki w tym zakresie są wynoszone z domu rodzinnego. Popularnym przypadkiem jest pijący ojciec, który nie potrafił wyrażać emocji i całe życie uciekał w alkohol, i syn, który, stroniąc od alkoholu, ale i powielając schemat tłamszenia w sobie emocji, jako sposób radzenia sobie, sposób na rozładowanie, wybiera właśnie seks. Niestety, często okazuje się to jeszcze straszniejszą niż alkoholizm pułapką. Steve McQueen w swoim filmie "Wstyd" ukazuje, jak trudne jest życie osoby, która nie potrafi zapanować nad swoim życiem erotycznym. Myślę, że jest to dość wyrazisty przykład tego, jak "seks" może niszczyć pozornie poukładane i dostatnie życie młodego i atrakcyjnego faceta. A patrząc na moją praktykę kliniczną, mogę stwierdzić, że w tym przypadku filmowy scenariusz wcale nie odbiega od rzeczywistości.

Gość gość
Czyli czym sie objawiasz?

Gość gość
jak kazdy -holizm chyba mozna poddac terapii, nie?

Gość gość
trochę w tym racji ale nie koniecznie z alkoholem

Gość gość
masz na to kasę to kosztuje wszystko lekarze też wiesz pozdrawiam

Gość gość
co ma zrobić człowiek który nie ma pieniędzy n lekarzy za darmo to sobie możesz to człowiek zwykły jak ja nie wierze w psychologów czy nawet seksuologów ja walczę z ty sama ,ale to cholernie ciężkie

Gość gość
spotkania aa sa za darmo, a chodza tam takze inni uzaleznieni

Gość gość
brakiem czułości i miłości w dzieciństwie po przez SEKS człowiek czuje bliskość z drugim człowiekiem

Gość gość
tak ciekawe czy byś chciała tam pójść i przyznać się do problemu

Gość gość
gorzej jak uzaleznia to czucie wylacznie od seksu

Jeżeli ktoś nie ma problemu z wyrażaniem emocji, a jest seksoholikiem, to z czym jeszcze można to powiązać, Autorko?:(

Gość cukierek malinowy
wyłączanie też jest tym że jak faceci cię ciagle chcą cię dotykać pozwalają sobie na wszystko miałam tak i człowiek staje się aseksualny albo rozmawiając z tobą próbują złapać się za cycki klepią po tyłku i gapią się na dupę jak się schylasz

Gość gość
Do Dewiant Problem zaczyna się wtedy,kiedy nałóg zaczyna rządzić Twoim życiem/nie jesteś wolny bo nad nim nie panujesz/.Wtedy aby odzyskać swoje życie należy rozpocząć leczenie.Ja powiedziałabym raczej o chorych emocjach,relacjach itd.Nie wszystkie problemy wynoszone są z dzieciństwa,różnie bywa.Jak byśmy tłumaczyli fakt ,że na kilkoro rodzeństwa tylko jeden jest uzależniony a powinni być wszyscy.Bardziej sprawa genów /czasami w którymś pokoleniu/w połąceniu ze sprzyjającymi okolicznościami.

Gość gość
wydaje mi się, że to jest w baaardzo dużej mierze terapia - jeśli już sie ją podejmie - prowadzona wg czynników indywidualnych i powstała wg indywidualnych ukierunkowań... dobra poradnia seksuologii czy patologii współżycia jak np http://www.czpgdynia.pl/category/poradnia-seksuologii-i-patologii-wspolzycia/ powinna je zdiagnozować i podjąć odpowiednie kroki....