Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mateuszkoks

swędząca skóra głowy

Polecane posty

Gość Mateuszkoks

Witam , strasznie swędzi mnie skóra głowy i sypie mi się z głowy łupież. Bardzo proszę o pomoc. Dodam że byłem już u dermatologa i nic to nie dało. Stosowałem też już chyba wszystkich szamponów i nic , a jak działają to tylko na chwilę a później znów ta sama udręką. Dodam że mam prawie 19lat i chce zapuścić długie włosy i boję się że przez to paskudztwo mogę je stracić. Bardzo was proszę o pomoc. Pozdrawiam

Gość gość
mysle,ze to przejsciowe.dojrzewasz,hormony itd

Gość MateuszKoks
Oby tak było ze to chwilowe. Tylko ze mam z tym problem już od podstawówki. Ale dodam że dzięki Bogu mam bardzo gęste włosy i mi nie wypadają. Tylko problem jest z tą skórą. Dzięki za odpowiedź

Gość MateuszKoks
Dodam że mam też czerwoną skórę na brwiach i z nich też mi się sypie łupież. Naprawdę już nie wiem co zrobić z tą skórą.

Gość MateuszKoks
Miał może ktoś podobny problem ?? I jakim szamponem lub sposobem go wyleczył. Aktualnie używam Pirolamu i jest po nim jeszcze gorzej. Najlepiej na mnie działał Selsun Blue. Ale jest strasznie drogi.

Swędzenie jest objawem łojotokowego zapalenia skóry, lub alergii, początkowo może objawiać się jedynie przetłuszczaniem włosów i łupieżem. Schorzenie wymaga bardzo konkretnego leczenia, a używanie bardzo agresywnych (silnych) szamponów do włosów przetłuszczających się może nawet problem nasilać. Przy ŁZS należy natychmiast rozpocząć leczenie specjalistyczne, swędzenie świadczy o pojawieniu się stanu zapalnego, co jest z kolei dowodem na aktywność choroby. Nie można bagatelizować żadnych objawów trzeba iść do dermatologa.

Gość gość
Mój mąż miał cos podobnego i pomógł szampon z dziegciem, bo specyfiki od lekarza nie bardzo dzialaly- może byly nietrafione. Spróbuj, kupisz w aptece, na pewno nie zaszkodzi. Co najwyżej zapach może odstraszać...

Gość gość
Jesteś pewien, że to tylko łupież? Mnie kiedyś też bardzo swędziała skóra głowy i okazało się, że to wszawica. Na szczęście szybko podjęłam odpowiednie kroki. Użyłam szamponu http://wszawica-sora.pl/ , szybko pozbyłam się tego problemu.