Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie imie dla dziewczynki? roza, gaja czy bianka?

Polecane posty

Gość gość
wszystkie sa ladne ale ja wybralabym Róża (podoba mi sie tez imie Rozalia) potem Gaja a na koncu Bianka. btw co chcecie od imienia Gaja? no przeciesz popularna teraz Kaja,Maja i Lena tez brzmia jak imiona dla psa.

Gość gość
Co z tego, że popularne, jak też brzydkie? Lena mi się nie podoba w ogóle, ale przynajmniej nie kojarzy mi się z psem.

Gość gość
Mnie sie gaja tez nie kojarzy z psem. Poczytajcie troche o tym imieniu

Gość gość
Róża piękne 😍

Gość gość
Roza!!!

Gość gość
Roza, reszta slaba

Gość gość
Roza cudnie <3

Gość gość
ja mam koleżanke rozalie i te imię chyba najlepsze a mi się pdobają łucja faustyna rita filomena ula

Gość gość
Róża

Gość gość
Róża, o boszeee weź zawołaj z okna- Róooooża obiaaaad :D no łach na maxa Daj spokój, tu lepiej nie pytaj. całkiem niedawno pisały, że cud, miód, orzeszki to imię Halszka :D prawie sraly na różowo Bianka, Gaja ok. Choć mi się podoba Klara, Karina, Bogna niespotykane i piękne

Gość gość
bianka i gaja to imiona dla suczek owczarka. kaja i sonia tez.

Gość gość
Dziwne pretensjonalne i znośne . Kolejność odwrotna. Można dodać że jedno "animalistyczne" a jedno takie koło Jessiki czy innej takiej jakby pseudo "profesjonalistki" .

Gość gość
Hahha a co to znaczy, ze imie jest pretensjonalne??? Hehe Mnie sie wszystkie kojarza ze skromna, grzeczna dziwczynka. Autorko wszystkie sa cudne

Gość gość
wszystkie 3 brzmia tak kurefsko,

Gość gość
Sunia labradorka moich sąsiadów ma na imię bianka;-)

Gość gość
To tylko pogratulowac debilizmu, ktorzy zwierzeta nazywaja ludzkimi imiinami:/

Gość gość
gaja jest ładne ale beda ja przezywac geja:/ ale rózyczka jest sliczne ja mam córke ale jagódke:)

Gość gość
gaja jest ładne ale beda ja przezywac geja:/ ale rózyczka jest sliczne ja mam córke ale jagódkeusmiech. ----------większych pierdow dawno nie czytałam, ROZYCZKA JEST SLICZNIE -NO ZARAZ CHYBA PADNĘ -- aty masz jagodkę ---o jak słodko, do tego pasuje twarozek

Gość gość
U nas raczej stanie na Rozy, choc maz probuje mnie jeszcze namowic na Jagode wlasnie:)

Gość gość
te wszystkie Różyczki, Jagódki, Maliny - to jakaś tragedia pierdząco słodka owocowo -kwiatowa a nie imiona :O JUż bym wolała Rozalie jak ktoś wspominał

Gość gośćimiona
z tych trzech to tylko Bianka, ładne, takie włoskie, ale jeszcze lepsze byłoby Blanka. Róża średnie, a Gaja naprawdę do skrzywdzenia dziecka.

Gość gość
Jak mozna skrzywdzic dziecko imieniem??? To ja wspolczuje waszym dzieciom, ze maja tak glupich rodzicow. To, ze wam sie nie podoba jakies imie, to nie znaczy, ze inna mam robi dziecku krzywde!!! Jebnijcie sie w leb!! Roza piekne, dostojne imie, Bianka teZ. Gaja piekne starodawne imie, zna ktos w ogole pochodzenie mowiac, ze to imie dla psa???

Gość uiti
Róża, Gaja lub Bianka? Bardzo fajne imiona - trudny wybór. A jakiego gatunku jest dziewczynka? Bo dla suczki to bardziej Róża czy Gaja się nadaje - będzie lepiej słyszała twoje nawoływania. A dla kotki Bianka też się nada, kicie nie potrzebują aż tak dźwięcznych imion. Przy pozostałych gatunkach zwierząt domowych to chyba nie ma większego znaczenia. Powodzenia w chowie. :)))) (Tylko dlaczego na forum o macierzyństwie założyłaś ten temat, to nie wiem.)

Gość gość
Uiti ale debil jestes:) pewnie masz hanie, zosie, julke albo inne z dennych imion:)

Gość gość
jest taka Blanka z odstającymi uszami i w wyniku tego defektu bardzo śmieszy mnie to jej imię :-D

Gość gość
Bianka a nie Blanka

Gość Uiti
Moje dziecko ma piękne, klasyczne imię, pozytywnie odbierane w różnych kulturach. Natomiast w przypadku nazywania swoich psów popuszczałam wodze wyobraźni, oczywiście w ramach użytkowości imienia tzn żeby się sprawdzało przy wabieniu psa. :) Ot, takie rozróżnienie. A najbardziej to zabawić się można przy nazywaniu pluszaków. I niektóre z was to właśnie na takim etapie powinny pozostać, bez odpowiedzialności za nadanie imienia człowiekowi, który z nim potem będzie musiał żyć.

Gość gość
Róża...też myślałam by tak nazwać naszą córkę

Gość gość
"To, ze wam sie nie podoba jakies imie, to nie znaczy, ze inna mam robi dziecku krzywde!!! J**nijcie sie w leb!! Roza piekne, dostojne imie, Bianka teZ. Gaja piekne starodawne imie, zna ktos w ogole pochodzenie mowiac, ze to imie dla psa???" Taki jest - prymitywie - twój sposób wypowiadania się, z tymi prostackimi wulgaryzmami, nadmiarem znaków interpunkcyjnych - jak twoja wiedza i rozumowanie. Poziom doprawdy reprezentujesz mierny więc nie pouczaj a raczej próbuj się dokształcić. Co ty tu bredzisz o pochodzeniu imienia jeśli to nie ma znaczenia, bo czym innym było znaczenie imienia w dawnej kulturze a czym innym obecne? Jeśli więc imię już od dawna nie jest imieniem i straciło wydźwięk i otoczkę kulturową a jest imieniem dla psa, to taki jest jego odbiór, jako imienia dla psa, nie inny. Tyle przykładowo o Gai. Z Różą jeszcze bardziej się ośmieszyłaś bo nie masz wyraźnie zielonego pojęcia o kulturze z czasów gdy te imię było popularne. Tak, było. Sięgnij do literatury z którą wyraźnie masz na bakier. Gdybyś była oczytana, wiedziałabyś że imię Róża, było typowym imieniem kobiet z miejskiego plebsu. Owszem, nawet niektóre się wybiły jak słynna komunistka. Ale większość pozostała na zawsze sprzątaczkami, praczkami, służącymi. Tylko więc tłumoki, które stać najwyżej na przewertowanie kalendarza z imionami, nadają swoim dzieciom imiona bezkrytycznie a inne pochwalają bezmyślnie, bo udało im się znaleźć coś o początkach imienia. Zatem: siedź cicho i nie wypowiadaj się bo tumanem byłaś i obawiam się że będziesz, autorko cytatu.