Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

drżenia barku u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam do Was pytanie, może którejś z Was się skojarzy nazwa która kompletnie wyleciała mi z głowy, a dotyczy drżeń u małego dziecka. Otóż córka mając 1,5 roku zaczęła ruszać mimowolnie barkiem. Trudne to do opisania, bo wyglądało jak coś pomiędzy tikiem a drżeniem, ruchem mimowolnym. Na wizycie u neurologa byliśmy i lekarka określiła, że jeśli te ruchy będą miały tendencję spadkową (w okresie wizyty były one częste) i będą się pojawiały "w emocjach" to jest to normalne zjawisko u takich małych dzieci. I faktycznie problem niemalże ustąpił, córka teraz tylko w emocjach czasem tą ręką rusza. Na takie drżenia lekarka użyła jakiegoś określenia, które kompletnie wyleciało mi z głowy, a chciałam się w tym temacie zagłębić. Może komuś coś się kojarzy?

Gość gość
Dodam jeszcze tyle, że nazwa której użyła lekarka zawierała słowo drżenia. Czyli to drżenia ........ Próbowałam szukać przez google, ale straciłam sporo czasu i nie znalazłam tego o co mi chodzi. A że ta wizyta miała miejsce już chwilę temu, to trudno odgrzebać to z pamięci.

Gość gość
To moze warto iść na konsultację jeszcze raz? Potwierdzić diagnozę? Ja chodzę do neurologa we Wrocławiu (http://neurologwroclaw.com/). Bardzo jestem zadowolona z jego opieki medycznej.

Gość gość
gość dziś To moze warto iść na konsultację jeszcze raz? Potwierdzić diagnozę? Ja chodzę do neurologa we Wrocławiu (http://neurologwroclaw.com/ ). Bardzo jestem zadowolona z jego opieki medycznej. XXX Świetna reklama tych neurologów we Wrocku:P Szkoda, że mieszkam w innej części kraju, ale co to Panią od reklamy interesuje:P