Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Truskawki w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Podczas karmienia zabronione, bo mocno uczulają. A w ciąży? Są bezpieczne dla dziecka?

Gość gość
Ja jem.

Gość gość
u mnie w szkole rodzenia mówil, że nie ma zakazu jedzenia truskawek w okresie karmienia, nie objadać się oczywiście ale jeśc mozna. W ciąży też jak najbardziej można jeść uczulające produkty aby dziecko mogło poznawać różne substancję i w ten sposób można uniknąć alergii u dziecka. Nie przesadzajcie już z takim cackaniem się. Ciąża to nie choroba

Gość gość
ja jestem mama karmiąca i jem normalnie truskawki, dziecko ma 7 miesięcy i nic mu nie jest.

Gość gość
truskawki w czasie ciazy sa odradzane ze wgledy na toxoplazmoze ale jesli dokladnie je myjesz pod bierzaca woda to nie ma ryzyka

Gość gość
Ha ha To chyba wszystkie warzywa i owoce trzeba by wykluczyć ze względu na toxoplazmozę. Dlaczego akurat truskawki? :D

Jetem w ciąży i parę dni temu na wizycie pani ginekolog kazała jeść własnie dużo truskawek i czereśni :) Tyle, że mówiła, że muszą być "swoje", a nie ze sklepu bo tam same nawozy :) więc jak tak mówi to widocznie można jeść bez obaw

Gość gość
Zabronione ? Pierwsze słyszę

Gość gość
akurat truskawki bo tego dotyczylo pytanie, ale wiadomo ze chodzi o wszytskie warzywa i owoce rosnace zaraz przy ziemii, ktore spozywa sie bez obierania, najniebezpieczniejsza jest salata

Gość gość
"ja jestem mama karmiąca i jem normalnie truskawki, dziecko ma 7 miesięcy i nic mu nie jest." Czyli to mit, że przy karmieniu nie wolno truskawek?