Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agnieszka_Dietomat

Dzienniczek diety

Polecane posty

Witam, temat dzienniczka nie jest żadnym nowum w świecie dietetyki, ale nadal bardzo niedocenianym przez osoby, które chcą schudnąć lub zadbać o zdrowszy jadłospis. Już proste zapisywanie tego co jesz pozwala zrzucić 2 razy więcej kilogramów. Jest to poparte badaniami naukowymi Kaiser Permanente Health Research Center, opublikowanych w American Journal of Preventive Medicine - http://www.kpchr.org/research/public/News.aspx?NewsID=3 Zachęcam do założenia sobie takiego dzienniczka, zamiast eksperymentowania z własnym zdrowiem. Wszystkim zainteresowanym służę pomocą. Pozdrawiam, Agnieszka

Gość gość
Podstawowym problemem bycia na diecie odchudzajacej jest to, ze staje sie ona celem zycia, jest w centrum uwagi, wszystko kreci sie wokol tego jaka diete wybrac, co bedziemy jesc, o ktorej, jak duzo, w rezyltacie mysli sie ciagle o jedzeniu! Patrzac na moich znajomych i z wlasnego doswiadczenia wiem, ze problemy z nadwaga maja najczesciej ludzie, ktorzy albo nie maja co robic, albo nie sa szczesliwi i w rezultacie sie obzeraja zajadajac smutki. Jak ma sie co robic i lubi sie to, co sie robi, to nie mysli sie o jedzeniu, a czasami nie ma sie wrecz czasu jesc. Jesli zycie kreci sie tylko wokol pracy, a po pracy juz tylko dom, komputer i telewizor, to niestety sie bedzie jadlo. Ja sama wyprobowalam wszystkie mozliwe diety i im wiecej nad tym myslalam, tym bardziej bylam glodna i tym krocej dieta trwala. Piec lat temu zmienilam prace, pozbylam sie telewizora i zaczelam robic rzeczy - schudlam bez zadnej diety, jedzac to, co chcialam.

Sądzę, że masz dużo racji, takie sytuacje występują często. Pojawia się za dużo myślenia, jest się cały czas bombardowanym informacjami, samemu się ich szuka i nie potrafi postawić granicy. Dlatego też propagując dzienniczek, który wydaje się być czymś co ma uporządkować i ograniczyć ten bieg, chcę zwolnić kogoś z tego ciężaru poszukiwania. To wydaje się prostsze niż ciągłe dociekanie co lepsze, co skuteczniejsze. Pozdrawiam

Gość gość
Wykupiłem dzienniczek i korzystam z niego, gdy tylko mam czas, jest przydatny bo ma polskie produkty w bazie, a porównywałem z danymi na pudełku i się zgadza. To co by mi się przydało, to lepszy widok mobilny, gdybym mógł sobie sprawdzić w ruchu. dzięki Adam.