Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Norwegia najlepsza

Polecane posty

Gość gość

W norwegii zyje sie najlepiej

Gość gość
nie jest najlepsza

Gość gość
LOL

Gość gość
Zastanawiam sie wlasnie jak sie odnajdujecie bedac na emigracji w kwestiach i gestiach norweskiego prawa. Ale mam tutaj na mysli takie prawo potrzebne kazdego dnia. A wiec podatki, ubezpieczenia, becikowe... I tego typu podobne. Latwo jest to ogarnac? Czy moze sa jakies instytucje przyjazne Polakom w tej kwestii?

Gość gość
Na początku zueplnie nie było latwo, gdzies się strasznie gubiliśmy, teraz jest trochę lepiej, ale rewelacji i szalu tez nie ma.

Gość gość
w Norwegii nie jest tanio

Gość gość
To dlaczego nie skorzystaliście z pomocy firmy Norlink? Ja jeszcze na długo przed wyjazdem wiedziałem, ze najlepiej zglosic się do nich.

Gość gość
Heh, widocznie jesteś lepiej poinformowany. Ale dzięki – na przyszlosc jak znalazł.

Gość gość
jeśli szukacie pomocy w wyjaśnieniu prawa i przywilejów, zajrzyjcie na norlink.pl super ludzie, którzy wam wszystko wyjaśnią i pomogą wyjść z każdej sytuacji

Gość gość
Po cholerę piszesz takie posty. Od razu zareklamuj swoją firmę. Mieszkam w Norwegii i znam o wiele lepsze firmy, które pomagają Polakom w rozliczeniach.

Gość gość
Miało być multinor

Gość gość
Z perspektywy czasu (mieszkam w Norwegii już prawie 5 lat) w ogóle nie żałuje przeprowadzki. Myśle, że to moje miejsce na ziemi. Razem z mężem przeprowadziliśmy się, na początku na 2 lata, taki był plan, ale zostaliśmy "troche" dłużej i nie zamierzamy wracać. Oboje mamy tutaj prace, własny dom. Dobre, godne życie, takie na jakie zasługuje każdy. Poznaliśmy wielu wspaniałych ludzi, z którymi przyjaźnimy się do dziś. Początkowo trudno było nam się zaadaptować, ale daliśmy radę. Wyjechaliśmy w ciemno, nie mieliśmy nagranej pracy, tylko mieszkanie. Wszelkie świadczenia i ubezpieczenia załatwialiśmy za pośrednictwem firmy norlink.pl Ich pomoc bardzo ułatwiła nam "życie", bo przynajmniej to mogliśmy na kogoś zrzucić. Ściągnęliśmy już mojego brata z rodziną i szwagra tutaj do pracy i też norlink załatwiał im świadczenia.