Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy skaza białkowa może wpływać na wątrobę

Polecane posty

Gość gość

U mojego synka mc temu dr zdiagnozowała że ma troszkę powiększoną wątrobę zleciła badania Próby wątrobowe wyszły podwyższone nie dużo ale tak na usg wyszło że ma tyćkę powiększoną wątróbkę. Za mc zleciła powtórzenie badań bo już 2 mc minęły od antybiotyku więc ich wpływ jest znikomy, żółtaczki z mężem nie posiadamy a wynik krwi tym razem jest wynik AST jest jeszcze wyższy nie jest jakoś mega wysoki ale jest znacząco wyższy niż mc temu. Dziecko ma 14 mc dodam że czasem zje coś po czym go wysypuję ma stwierdzona skazę białkową. Jutro jedziemy do szpitala, mamy skierowanie już się we mnie gotuje jak pomyślę że coś może być nie tak :( nie wytrzymam tego...

Gość gość
watpie :) to moze byc rak

Gość gość
żałosne to było nie śmieszne....

Gość gość
Taaak rak chyba twojego mózgu :D Autorko ja ze starszym synem przechodziłam to samo. Ast jest nie tylko w wątrobie ale głównie w mięśniach. Jesli alt i ggtp w normie to nie masz sie czym martwić. Ast jest podwyższony nawet po biegunce. Moj syn mial po CMV... Ast może buc podwyższone po np zastrzykach, szczepieniu... Diagnostykę dziecko musi przejść aby wykluczyć np niedobór antytrypsyny alfa oraz celuloplazminy-są to choroby groźne dla zycia dziecka. Powtórzą jeszcze pewnie badania na mukowiscydozę, CMV, toksoplazmozę, CPK ... Moze się okazać ze jest wszytko ok i taka jego uroda. Syn ma teraz 6 lat i ast dalej podwyższone(67)ale nic sie nie dzieje... Jak to mówi nasza pani dr leczy sir choroby s nie wyniki. Glowa do góry ;)

Gość gość
Aaaa i jeszcze mononukleoza ;) to ja gość wyżej ;)

Gość gość
Dziękuję bardzo :) Trochę podniósł Pan mnie na duchu :) Pan wie przez co czlowiek przechodzi... Alt tym razem też ma ciut powiększony norma to <45 a ma 55.... Poprzedfnio było w normie

Gość gość
może być przecież wątroba to filtr...

Gość gość 1913
Hmmm wg mnie to wszystko ok. Moj syn miał wartości alt 200 a ast 300... Nasza pani dr mówi ze ast do 100 jest lekko podniesiony ;) teraz ma syn 67 i mówi ze jest ok i w przyszłym tyg idziemy na ostatnia wizytę :) Wiem przez co przechodzisz bo sami bylismy kłębkiem nerwów. Mial wtedy 1 m-ce i ciągle wizyty w szpitalu na badaniach... Ech na samo wspomnienie... Życzę powodzenia i samych dobrych wieści :) No i jeszcze napisze ze są osoby które przy infekcjach maja skłonność do wzrostów tych wartości- tak organizm sie broni.

Gość gość
Właśnie starszy braciszek go zaraził przedszkolnym paskudztwem :) w pt myślę że już w organiżmie był bo wyszedł w sob a ponoć 3 dni się rozwija :) Trochę mnie podnieśliście na duchu :)