Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam dopiero 25 lat a juz mam dwa zeby martwe czyli leczone kanalowo....wstyd !!!

Polecane posty

Gość gość

taka jestem smutna bo moj dentysta ciągle kiwa głowa jak do niego chodzę i mówi ostatnio do mnie:"pani agatko,taka pani młoda a juz ma pani zeby martwe....co to sie dzieje u pani z tymi zębami???leki pani bierze jakies czy co??" az sie czerwona ze wstydu zrobilam ,bo dentysta mlody i przystojny ,,wiecie jaki to wstyd dla mnie jak mam taki stan zębów,że juz dwa martwe w tak mlodym wieku i chyba z 10 plomb w innych zębach? masakra... czy ma ktos taka sytuacje?:(:(

Gość gość
ja nie mam 4 zębów, 3 leczone kanalowo, w wiekszosci mam plomby i nie placze, jak mi wypadną to sobie zrobie sztuczne implanty

Gość gość
Wstudu sie najadla hahaha:-D Dla niego to chleb powszedni nie takie geby widzial:-D W uja Cie robi i tak gada zebys chodzila wiecej bo kazda wizyta to kaska. Znajdz rozsadniejszego dentyste. Ja w wieku 25 lat mialem 5 sztucznych zebow teraz mam juz 9.

Gość gość
Ja mam 19 lat, brak jednego zęba, reszta krzywe, na aparat mnie nie stać, do dentysty boję się chodzić, więc pewnie niedługo znowu będę musiała coś usunąć :(

Gość gość
sluchajcie jak chodze prywatnie do stomatologa więc on raczej nie widzi jakichs ciezkich i zaniedbanych przypadków....bo prywatnie jak ludzie chodza to ci co maja kase i zadbani... na nfz moze jak sie chodzi do kogos to zgadzam sie ,że tacy dentysci widza mase gorszych zębów niz moje.. a wy nie piszcie ,ze nie macie zębów czterech czy iluś..bo to pewnie óseki a one sie nie liczą..ósemki sie wyrywa prawie zawsze bo i tak s ie psują potem..gorzej jak ktos nie ma zębów innych niz ósemki..

Gość gość
Glupstwa gadasz, wielu ludzi nawet Ci co maja kase olewaja dbanie o zeby a pozniej lecza sie w prywatnych klinikach. Bo szybciej,latwiej,dokladniej. Zreszta w tym kraju nfz nie obejmuje dentysty prawie,leczenie 1,2,3,4 czyli tych ktore sie nie psuja:-D A plomby daj spokoj z tym metalem:-D A i tak sie nie doczekasz

Gość gość
mam 25 lat i nie mam 3 zębów górnej 5 i dolnych 5 i 6, pierwszego zęba straciłem w wieku 17lat, martwych i leczonych kanałowo nie zliczę, mam plomby w obu górnych 1 i 2, teraz mnie boli górna 5. Mam z tego powodu kompleksy szczególnie gdy widzę że inni młodsi ode mnie mają bardzo zdrowe zęby. Chodziłem do dentysty bardzo dużo ale zawsze za późno. Dbaj o te zęby które masz żeby spowolnić ich tracenie.

Gość gość
ja mam 38 lat i ani jeden ząb nie byl leczony. wszystkie zdrowe mimo ,że nie myje za często:):)moze w tym twki sekret ich zdrowia:)lakuje tylko u dentysty i tyle.

Gość gość
dokładnie robi cię w konia prawdopodobnie, ja raz poszłam prywatnie do pani dentydytki co miała 2 przednie brązowe zeby :D :D (jak to o niej świadczy????) i miała czelność powiedzieć mi ,że mam 17 zębów do naprawy!!! a miałam wtedy 20 lat, potem poszłam do innej , po znajomości, powiedziała, że nie ma dramatu, że co najwyżej 1 ząb wymaga interwencji ( ząb w którym dłubała tamta brudaska) teraz też mam 25 lat i czasem zaboli mnie jakiś ząb, ale od tamtj pory nie byłam u dentysty i powiem Ci , że jestem zadowolona! Moja babcia mało chodziła do dentystów, a dziś ma 88 lat i wszystkie zęby własne. mama chodziła bardzo często i co? ma 54 lata i ciągłe problemy z zebami! nie chodzcie do stomatologów , bo to nie jest naturalne

Gość gość
o raju....ludzie co wy chrzanicie??? dentysci maja piekne zeby. kazdy dentysta do ktorego chodziłam mial piękne i biale proste ząbki...aż zazdrosc brała... prywatni dentysci raczej nie widzą za często brzydkich zębow bo do nich chodza ludzie zamożni i zadbani.taka prawda. tylko biedota na nfz ma paskudne i dziurawe zeby..

Gość gość
twoja babcia ma 88 lat i wszystkie zęby wlasne??? ale skad wiesz ze nie ma zepsutych i nie ma próchnicy>???no skąd wiesz>???patrzylas jej do buzi??

Gość gość
ja mam 21 lat dwa zeby kanałowo dwa do wyrwania i z 12 plomb to dopiero wstyd myje najlepszymi pastami plukanki nitki i huj wie co a i tak sie psuja niestety biore duzo leków i to od tego kiedys w dziecinstwie mialam leczonego zęba na nfz i partaczka mi zle wyleczyla i zrobilas sie zgorzel bol jak s*******n teraz chodze tylko prywatnie bo na nfz sie boje

Gość gość
no i co ze do wyrwania macie zęby??to pewnie ósemki..a ósemki nawet zdrowe mi dentysta kazal od razu usuwac :) więc nie przesadzajcie ,że macie ósemki do rwania bo to akurat nie jest wstyd.

Gość gość
a najlepsze jest to że ma kolezanke która pali od 10 lat do dentysty nie chodzi zębów codziennie nie myje żre slodyczy multum i zeby jej sie nie psują taka jest k***a sprawiedliwosc

Gość gość
to nie wiek decyduje ale slabe geny, tu sie nie ma co wstydzic, ale zmienic dentyste.niektore brudasy nie myja zebow, jedza non stop cukiery, do dentysty chodza raz na 10 lat i unikaja wapnia a nie maja ani jednego zeba plombowanego

Gość gość
ja mam 19 lat i mam jednego wyrwanego zeba, 2 leczone kanalowo i mialam pare ubytkow, mam strasznie slabe zeby, jem zdrowe rzeczy, myje je dokladnie po kazdym posilku a i tak mi sie psuja :(

Gość gość
no wlasnie 7 mam do wyrwania bo ósemek nie mam wogole masakra jakas

Gość gość
nie jestes sama. rowniez mam 25lat i brak 2 zebow z prawej strony(wypadek) i z lewej brak 1zeba. wszystkie z tylu. Niby zeby mam biale i proste nigdy tez nie mialam kamienia nazebnego ale co nie pojde do dentysty to zawsze cos sie znajdzie. Teraz bylam z zatrzymana 8 i gdyby nie zdjecie(pantogram) to bym nie wiedziala,ze mam jeszcze 2 zeby do naprawy. Zapalenie jakies mi sie w korzeniu zrobilo - nic nie boli,nic nie spuchlo - wiec pewnie bym chodzila z takimi zebami az by mi nie wylecialy. Plomb nie zlicze,niby z mala dziurka pojde,a rozwierci pol zeba....

Gość gość
no u mnie w rodzinie kazdemu lecą zeby bratu mimo ze zero slodyczy mojej mamie tak samo wydaje tyle kasy na zęby i ich pielęgnacje a tu ludzie pasty za 2 zł i to nie codziennie uzywaja i maja lepsze niz moje

Gość gość
nie wyrywaj tych siódemek zrób resekcje korzenia wierzchołka to je uratujesz...nie wierze ze dentysta ci nie polecil tego..!!!

Gość gość
dodam jeszcze,ze do dentysty chodze 1-2razy w roku,a moj maz chodzi raz na kilka lat i ma wszystkie swoje zeby,bez dziur i plomb. Kolezanka rowniez od 7 lat nie byla,a tylko 1 kanalowe ja czeka, zeby wszystkie rowniez swoje.

Gość gość
ludzie lakujcie zęby u dentysty to sie nie beda psuć.. wystarczy lakować...wtedy nie psuja sie podobno... czemu nie lakujecie?

Gość gość
np moj chłopak myje seby tanimi pastami ale nie myje po kazdym posilku i zjada mnóstwo slodyczy u dentysty nie byl z 10 lat a i tak ma śliczne ząbki az plakac mi sie chce jak ja patrze na swoje

Gość gość
tak samo zresztą mam z włosami olejuje nakladam odzywki pije skrzypy pokrzywy łykam vitapil nie prostuje nie susze nie farbuje rozczesuje na sucho wcieram wcierki na cebulki scinam ostrymi nozyczkami a i tak się łamią i kruszą juz mnie k***ica bierze jak patrze na wlosy kolezanki co myje tylko szamponem z lidla rozjasnia i suszy nie dba wcale a ma ladne i sie nie łamią

Gość gość
NIE WYRYWAJCIE ZEBOW ..RÓBCIE RESEKCJE.

Gość gość
Ej, ja mam 26 i dziurę na dziurze. Okazało się, ze mam po prostu wrazliwe zeby na takie rzeczy. Nie zwracalem wczesniej uwagi, nic nie boalo, to po co. Ale trafilem do dobrej dentystki (.bianco-stomatologia.pl) tylko tez mi wstyd bylo. Trzeba wstyd przelamac, dentysta to nie twoja randka, lepiej się przed niwm powstydzic nic przed chlopakiem potem O_o

Gość gość
Nie ma się czego wstydzić :) Pod warunkiem, że to nie przez zaniedbanie. Ja żałuję, że bardziej nie dbałam o uzębienie, ale odkąd musiałam wydać sporo kasy na implant, bardzo dbam o zęby. Gdyby ktoś szukał dobrej kliniki, to mogę polecić Unident Union we Wrocławiu :)

Gość gość
Dokładnie, nie ma się czego wstydzić. po prostu teraz pamiętaj już, żeby postarać się jak najlepiej dbać o zęby, chodzić na częste kontrole do dentysty. Ja też miałam dużo zębów do leczenia jak się przepisałam do poleconego mi przez siostrę dentysty Dental Complex, ale tam nie robili mi żadnych przykrych uwag, czułam się tam bardzo komfortowo. Może pomyśl o zmianie dentysty. Ten, do którego ja chodzę zachowuje zawsze pełen profesjonalizm i ma korzystne ceny

Gość gość
czy ktoś moze polecić dentystę www.bettersmile.pl ? wlasnie zastanawiam sie nad zmiana dentysty...