Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilia3007

Tłuste włosy

Polecane posty

Gość Emilia3007

Witam. Od kilku dni mam problem z moimi włosami, które po umyciu i rozczesywaniu szczotką wilgotnych włosów z powrotem robią się tłuste, tak jakby sklejone. Dodam, że mam bardzo gęste, grube, mocne włosy sięgające do połowy pleców. Minus ich jest taki, że poprzez farbowanie strasznie zaczęły mi się rozdwajać i robić suche. Nie wiem czy to wina szczotki czy szamponu czy też złego spłukiwania włosów. Długo szukałam dobrego szamponu, zmieniałam je dość często aż w końcu znalazłam szampon z olejkiem arganowym potem z kreatyną. Za każdym razem gdy włosy umyje nie wykręcam ich, nie susze suszarką ani później nie prostuje. Owijam w ręcznik aż wsiąknie nadmiar wody, potem gdy już są na pół wyschnięte rozczesuje je troszkę bo potem strasznie mi się plątają. Za każdym razem od kilku dni w połowie włosów podczas rozczesywania strasznie sie sklejają, jakby były tłuste z powrotem, jak bym miała coś we włosach. Proszę Was o opinie na ten temat. Pozdrawiam!

Gość gość
Nie znam się na "przemianach" jakie zachodzą we włosach pod wpływem chemii i kosmetyków, ale w Twojej sytuacji spróbowałabym jakiegoś dobrego szamponu oczyszczającego albo do włosów przetłuszczających się. Skoro się włosy plączą, to nie obędziesz się bez odżywki. Umyj włosy porządnie, wypłucz. Znowu nałóż szampon, dobrze wymasuj, spłucz obficie. Później nałóż odżywkę, odczekaj kilka minut, spłucz obficie. Załóż ręcznik na chwilę a później rozczesz włosy i wysusz. Powinno być dobrze. Ja polecam Ci szampon np. zwykły z drogerii ultra doux /chyba/ z glinką - taka jasno zielona buteleczka - fajnie działa na tłuste włosy. A odżywkę np. joanny jedwab. Moja córka teraz tego używa i ma fajne włosy a też było tak, że po myciu od razu tłuste.

Gość gość
Poczytaj blog anwen i zapytaj na tamtejszym forum, dziewczyny doradzą całą pielęgnację (bo twoja jest marna, a ta zaproponowana wyżej też nie lepsza i nic nie pomoże).