Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym zastąpić kiełbasę w fasolce po bretońsku?

Polecane posty

Gość gość

Mam taki przepis: http://allrec**es.pl/przepis/3687/prawdziwa-fasolka-po-breto-sku.aspx , z którego raz już korzystałam i wyszło super. Teraz jednak muszę zrobić to danie bez kiełbasy, ani żadnego przetworzonego mięsa (typu szynka np.)- samo świeże, jak najmniej przetworzone, surowe mięso. Czym najlepiej jest zastąpić kiełbasę, żeby smak pozostał w miarę taki sam? Z góry dziękuję za pomoc. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja zamiast kiełbasy dodaję boczek podsmażony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No oczywiście kafeteria musiała ocenzurować link. W miejsce gwiazdek wstawcie sobie "ip". :) Tak, w tym przepisie jest 250 g kiełbasy + 250 g boczku wędzonego lub surowego , więc boczek jak najbardziej. Tylko czym w tym przepisie zastąpić kiełbasę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
moja mama dawala wolowine.bylo naprawde dobre.dziwi mnie ze boczek tak a kielbasa nie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Surowy boczek ; trochę mięsa np łopatki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czemu Cię dziwi? :) Kiełbasa, tak jak każde przetworzone mięso, to istny chemiczny armagedon. Jest tam napakowane tyle różnych syfów, że naprawdę nie warto się truć. Lepiej kupić surowe mięso i samemu je doprawić, a następnie przyrządzić. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niektórzy robią z piersi z kurczaka ale jest wtedy łagodniejsza . Myślę że łopatka będzie najlepsza i boczek do tego tak jak wyżej ktoś napisał . Ale najlepsza jest zawsze z kiełbasa i boczkiem .:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pierś z kurczaka jemy bardzo często, więc wolę dać tutaj coś innego, żeby sobie urozmaicić dietę. OK, skoro mówicie, że łopatka- niechaj więc będzie łopatka. :) A co do kiełbasy... pewnie z nią jest lepsze, ale zamiana jej na inne mięso to nie jest duże poświęcenie, a zdrowie i dobre samopoczucie jest przecież bezcenne. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja nigdy nie daję kiełbasy, nie lubimy. Daję dobry wędzony boczek podsmażony z cebulą i podsmażone mięso, pokrojone w niewielką kostkę. Jak wędliny odpadają, to samo mięso (łopatka np.) wystarczy. Dla zapachu oprócz majeranku, cząbru, szczypty mielonego kminku warto wtedy dodać wędzonej papryki (ostrej albo słodkiej, jak kto woli).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×