Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przygotować psa na 2 miesiące rozłąki

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam półtoraroczną suczkę Shih Tzu Tosię i chciałabym ją jak najlepiej przygotować na 2 miesięczną rozłąkę. Z powodów finansowych muszę wyjechać na wakacje do pracy do Wielkiej Brytanii. Piesek zostanie z moim narzeczonym, czyli swoim drugim właścicielem w naszym wspólnym mieszkaniu. Zmieni się tylko to, że mnie nie będzie. Tosia jest do nas bardzo przywiązana, a do mnie szczególnie. W domu nie odstepuje mnie na krok. Do tej pory nigdy nie zostawiła bez naszej opieki dłużej niż nasze wyjścia do pracy. Jest bardzo radosnym i przyjacielskim psem, uwielbia zabawy i drzemki tuż przy mnie, kiedy np siedzę na kanapie czy jem sniadanie przy stole - mały stróż podąża za mną krok w krok. Mój narzeczony ją uwielbia i swietnie się nią opiekuje, więc nie boję sie, że czegoś jej zabraknie albo będzie zaniedbana. Martwi mnie to, jak ona zniesie 2 miesiace rozłąki ze mną. Nie wiem, co mogę zrobić, zeby ulatwic jej rozstanie i czego mogę się spodziewać po powrocie. Czy mnie pozna i nasze relacje beda takie jak dawniej? Dla mnie samej rozstanie z nią na pewno będzie bardzo bolesne, bo to taki mój mały przyjaciel i od 1,5 roku właściwie nie było dnia rozłąki z nią.

Gość gość
może słyszeć twój głos przez telefon albo zobaczyć cię na Skype. Bądzie pod opieką bliskiego i odpowiedzialnego opiekuna. Po powrocie cię pozna. Ty bardziej to przeżywasz niż ona.