Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak bardzo sie boje, bole glowy u dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Córka 2 lata 8 miesięcy. 3 raz w ciągu miesiąca boli ja głowa. :( na mysl przychodzi najgorsze. Dziś pol nocy marudzila, zaraz dzwonię do lekarza, boje się. :(

Gość gośćwkość
I co w związku z tym?

Gość gość
może zatoki? może migrena

Gość gość
Nie martw sie na zapas. Bedzie dobrze,zobaczysz. Zrob prywatnie rezonans,od razu sie wszystko wyjasni. Na nfz bedzoesz czekala wieki, bo im sie nie spieszy. Pewnie i tak wyniki beda dobre, ale stresu mniej

Gość gość
Rezonans koniecznie, a przynajmniej TK głowy, nie ma na co czekać.

Gość gość
Tak, rezonans na grudzień... zaraz podawanie i wpisze się prywatnie. :( Małe dzieci ponoć nie maja migren...Raczej nie zatoki pokazuje mi zawsze tyl głowy po prawej stronie. Raz myślałam, że zmusiła, drugi raz ze z niewyspana, allen nocą bolał 3 raz i nawet przez sen popiskiwala :(

Gość gość
no to nie zatoki ale migreny dzieci mają, mój brat jest tego żywym przykładem od 3 roku życia miał takie migreny, ze szok teraz ma 30 lat i już dawno o migrenie zapomniał ale kurcze tył głowy, to hmm. zróbcie ta tomografię szybko może to być nic, może od ucha, a może coś poważniejszego

Gość gość
Małe dzieci mają migreny! Mój syn ma . Bóle mogą być spowodowane wieloma czynnikami nawet alergią i nadmiarem wrażeń nawet tych pozytywnych.Ze swojego wieloletniego doświadczenia moja rada to podstawowe badania krwi w tym cukier ,próby wątrobowe,hormony tarczycy,kał na obecność pasożytów oraz eeg mózgu i rezonans ,zwykła tomografie sobie daruj nie wszystko widać

Gość gość
To nie musi być głowa, to może być kręgosłup. Ja mam migreny, torbiel w mózgu a najczęściej cos mnie boli od kręgosłupa właśnie, może coś uciska

Gość gość
Warto jeszcze iśc do okulisty. Problemy z wzrokiem tez mogą powodować bóle głowy, choć nie wiem czy akurat w tym miejscu. No, ale ból głowy często jest trudno zlokalizować, więc może niekoniecznie trzeba się tym sugerować.

Gość gość
no okulistę też polecam

Gość gość
Dziękuje za rady, pewnie zrobię wszystko prywatnie bo kolejki straszne...

Gość gość
to może być stres-przeprowadzacie się, kłocicie, poszła do przedszkola, zmieniła sie opiekunka, ktoś z was zmienił prace, spodziewasz się drugiego dziecka, pojawilo sie drugie dziecko? wszelkie zmiany w zyciu rodziny sa także odczuwane przez dzieci poza tym jak mówi ,że ja boli głowa to np nie każesz jej sprzątać albo pozwalasz się wiecej bawić, czy spędzasz z nią więcej czasu?możśe coś zyskuje dzięki temu

Gość gość
Urodziło się drugie dziecko. Myślałam, że to może być krzyk o uwagę, ale ona cala noc płakała przez sen. :(

Gość gość
a co lekarz na to?

jak tył głowy koniecznie zmierz ciśnienie krwi!

Gość gość
A dziecku się mierzy jakkolwiek ciśnienie?

Gość gość
Lekarka ma do nas przyjechać dopiero wieczorem. Powiedziala by nie martwic się na zapas bo to może być 100 roznych powodów. Ale co miała powiedzieć.

Gość gość
Daj znać co powiedziała

tak, od 2 roku życia dziecko powinno mieć regularnie badane ciśnienie tętnicze krwi.

Gość gość
jak się urodziło drugie dziecko to masz odpowiedz-tak faktycznie tak to działa, oczywiscie dla własnego spokoju zbadaj córke, ale jak dla mnie to somatyzacja problemu

Gość gość
I co autorko?

Gość gość
Lekarka nic sensownego nie powiedziala... uszy czyste, kataru brak, osłuchowo ok... nic nie wiem. :/ stosie tylko zgarnela.

Gość gość
" bo Mała bardzo chciała jeszcze zobaczyć i powąchać itp, a ona na to""" xxxxx Powiedz że żartujesz,bo głupota sięga zenitu X A co to za pomysł?