Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sharon9999

Świadkowie Jehowy zniszczyli mi życie

Polecane posty

Gość Sharon9999

Piszę ten post ku przestrodze. Unikajcie świadków jehowy! Poznałam faceta - nieochrzczonego głosiciela i jego matkę ochrzczoną siostrę. Zaczęłąm się z nim spotykać, wszystko było ok, zaczęłam chodzić na zebrania itd. Po kilku latach wzięliśmy slub. I się zaczęło. Teściowa z nami mieszkała bo dom mąż dostał w zamian za opiekę nad nią. Od początku dręczyła mnie psychicznie, przez rok wytrzymywałam, prosiłam braci straszych w zborze o pomoc, o rozmowę z nią. Nikt nie reagował, jeszcze do mnie mieli pretensje, że rozpowiadam ludziom "ze świata" co się dzieje w zborze. Doszło do załamania nerwowego, ona na mnie skoczyła z ryjem, ja dostałam ataku nerwicowego i trafiłam na pogotowie. Trzy dni później poroniłam dziecko. Przez te wszystkie dni nikt z braci nawet nie zadzwonił do mnie zapytać jak się czuje, a teściowa opowiada na zebraniach, że mi odbiło, że jestem chora psychicznie i ona przeze mnie cierpi.... dzisiaj mąż ma jej powiedzieć o dziecku, że straciłam i ja już wiem co ona powie - że sobie to zmyśliłam. Postanowiłam nie jexdzić więcej na zebrania, boję się, że to koniec mojego małżeństwa bo mąż jest pod całkowitym wpływem matki.

Gość gość
No ale co mają do tego świadkowie jehowy ?Po prostu teściowa cię nie lubi , wiele osób ma podobną sytuację i nie są świadkami jehowy. Mąż powinien zareagować w takiej sytuacji skoro jest to jego matka i jakoś to wyjaśnić .

Gość sharon9999
To mają do tego, że mi nie pomogli jak o tą pomoc prosiłam, w końcu to ICH siostra, jak mogą pozwalać na takie zachowanie? To są chrzesćijanie? To prawda mąż powinien zareagować, ale on tego nie zrobi to maminsynek

Gość gość
Nie martw się, najwyżej cię wykluczą haha

Gość gość
Po h... wchodzisz do sekty

Gość gość
A myślisz , że w innym kościele by Ci pomogli . Skoro własny mąż ci nie chce pomóc to nie oczekuj tego od obcych ludzi , to jest twoje życie prywatne .

Gość gość
nie piedrolcie ze to koscół, chrzescijanie i nie wiem co jeszcze. to SEKTA i nikt tego nie zmieni

Gość gość
ha ha ha ha ale sie usmiałam

Gość gość
Swiadkowie Jehowy sa organizacją - chrzescijanami .

swiadkowie nie modla sie do jezusa wiec nie sa chrzescijanami i tak samo i zydzi i muzułmanie nie sa chrzescijanami bo odzucili jezusa

Gość gość
taaa chcrezscijanami sa ludzie którzy sie modla do Jezusa ? dobre zbyt mała wiedza merkaba

Gość gość
Mekarba, ŚJ to są chrześcijanie. Z założeniu swojego wyznania, tego co się od nich tam wymaga, powinni być lepszymi ludźmi od nas katolików. Pełna nazwa tego wyznania: Chrześcijański Zbór Świadków Jehowy. Sharon z moich obserwacji wynika, że większość świadków (pracuję z nimi) nie jest skora do pomocy. Uśmiechnąć się ładnie do kogoś, jak się coś chce to jak najbardziej, ale żeby się przepracować, czy komuś pomóc to już nie. Jak widać z pomocą duchową itp też u nich kiepsko. Takie podejście chyba zależy od zboru do jakiego poszczególni chodzą.

Gość gość
gość dziś taaa chcrezscijanami sa ludzie którzy sie modla do Jezusa ? dobre zbyt mała wiedza merkaba x A niby kto inny? Ci co wierzą, że Jezus jest bogiem i modlą się do niego, to są chrześcijanie. Nikt inny. Wypominasz niewiedzę, a sam(a) nie masz nawet podstawowej. Bez Jezusa nie ma chrześcijan.

Gość gość
SJ wierza w Jezusa , w Jego ofiare itd wiec zapewne nie rozumiesz o czym tu mowa

Gość gość
http://www.jw.org/pl/%C5%9Bwiadkowie-jehowy/faq/czy-%C5%9Bwiadkowie-jehowy-s%C4%85-chrze%C5%9Bcijanami/

Gość gość
niestety nie mogłam wkleic tekstu ( spam ) wiec zapraszam pod link

Gość gość
Chrześcijański Zbór Świadków Jehowy. Sharon z moich obserwacji wynika, że większość świadków (pracuję z nimi) nie jest skora do pomocy. Uśmiechnąć się ładnie do kogoś, jak się coś chce to jak najbardziej, ale żeby się przepracować, czy komuś pomóc to już nie. Jak widać z pomocą duchową itp też u nich kiepsko. Takie podejście chyba zależy od zboru do jakiego poszczególni chodzą.----------- znam też kilka osób śj i zachowują się podobnie . Nie są skorzy do pomocy , są fałszywi i tak jak napisałaś jak coś chcą to są bardzo mili . Wyśmiewają się z innych np zapytała się dziewczyna śj po co idzie koleżanka do kościoła i co tam takiego dają i głupio się śmiała .

Gość gość
swiadek swiadkowi nie równy a wiara wiara a charakter charakterem . a pomoc w duzej mierze zalezy od charakteru danej osoby . myslisz ze kazdy swiadek pobiegnie i bedzie wszystkim pomagał bo jest swiadkiem . jak kazdy człowiek moze pomóc ale nie musi skoro tego nie chce . proste

to dlaczego pisza w swoich ksiazeczkach ze nie sa muzułanie takze wierza w jezusa jezus dla swiadków jechowy jest aniołem nie bogiem

Gość gość
merkaba bajek sie naczytałes czlowieku :) www.jw.org - poczytaj potem duskutuj , bo wiedza żadna i pierdoły wypisujesz

Gość gość
aha i jeszcze zapoznaj sie z definicja : sekta . To bardziej pasuje do katolicyzmu niz do SJ psychomanipulacje - któs cos tłumaczy i sam nie wie co . To tak jak ty gdzies cos usłyszałes ale w którym kosciele to dzwonili i o czym to juz nie wiesz .

kazdy pisze co chce ale fakty sa takie ze pisałem sami pisza w swoje ksiazkach ze nie sa chzescijanami http://www.piotrandryszczak.pl/czy-swiadkowie-jehowy-sa-chrzescijanami.html Jeśli ktoś twierdzi, że wierzy w biblijną ewangelię a nie uznaje Jezusa jako swojego Pana i Boga, tak jak wszyscy apostołowie, to taka wiara nie jest wiarą zbawiającą.

Gość gość
merkaba ty nawet nie rozumiesz co piszesz , mózg masz sprany czy co ?

Prowadzenie rozmów na podstawie Pism GDY KTOŚ MÓWI: „JESTEM ŻYDEM strona 14 Nie należymy do chrześcijaństwa WATCH TOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY OF PENNSYLVANIA Wszelkie prawa zastrzeżone Wydana w języku polskim w roku 1991 zbieram ich wszystkie ksiazki

jakie religie nie uznaja jezusa i ducha sw za boga muzułmanie zydzi i swiadkowie jechowi chzescijanie uznaja za boga jezusa i ducha sw czyli trujce katolicu protestanci zielonoswiadkowcy protestanci nie uznaja maryji papierza obrazów i sakramentów

Gość gość
no to masz niezła psychoze merkaba by zbierac wszystkie ksiazki he he he tzreba miec niezle zryte a tak o wierze mówiac to wiara to nie wszystko tzreba robic to co nakazał nam Chrystus

Gość gość
uznaja - nie uznaja ? co to znaczy uznaja ? ja ciebie moge uznac za kogo chce ale czy chodzi o samo uznanie ? sprawdz czy to uznanie jest zgodne z jedynym zródlem czyli Pismem sw - i co zgodne jest ? a może nie ? i co ci po tym uznaniu ?> merkaba zacznij myslec , bo to nie boili

Gość gość
trójca piszemy przez ó triady trójce itp zapoznaj sie z historia skad sa , co przedstawiaja , w Pismie sw nie ma słowa trójca i zaden werset nie mówi by Bog był trzyosobowy a wrecz przeciwnie : duch sw nie jest osobą , a Jezus bedac na ziemi wzywał czy modlił sie do Boga . Zas imie Boga zostało usuniete z Biblii i taka własnie Biblii z usunietym imieniem posługuja sie np katolicy

Gość gość
co zas do ksiazki " prowadzenie rozmów " mam w reku wyd z 1991 r na stronie 14 nie mam takich zapisków \nie wiem skąd to wziąłes