Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile placicie za wynajem

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie ,ile placicie za wynajem ? Przeglądam ogłoszenia i zadziwia mnie to ze mieszkania w mieście wojewódzkim są tańsze niż w mniejszym np 20 tys :o czy chodzi o to ze w mniejszym mieście nie ma konkurencji? A juz nie mogę pojąć tego ze mieszkanie piekne, z dobra lokalizacja,urządzone nowocześnie jest w podobnej i nawet nie raz tańszej cenie niż takie w którym chyba czas się zatrzymał na PRL-u :o

Gość gość
w Ożarowie Maz. pod Warszawą 1500 zł za 42mkw

Gość gość
Daj spokój, ceny okropne. Ja w miescie 9tys mieszkańców place 1800zl z czynszem (do tego gaz, prąd itp to tak 2200), ale juz kupiłam swoje i za kilka m-cy się wyprowadzę a kredyt będzie podobny do ceny wynajmu :) dodam, ze mieszkanie które wynajmuję ma 80m2 i jest śliczne, w pełni umeblowane, więc cena raczej adekwatna do standardu ale jak szukalam to za podobną cenę były okropne mieszkania...

Gość gość
toruń - 1100 za 54m

Gość gość
Cenrtum W-wia, niecałe 30 m2 kawalerka po remoncie, 600 zł, wszystkie opłaty osobno (ok 650 zł opłąt m-cznie).

Gość gość
doprecyzuję powyższą wypowiedź - 1100 dla właściciela, 220 czynsz + 90 kablówka i internet i prąd ok. 100/mc czyli razem ok 1500

Gość gość
W Bialymstoku 1100-1200 zl tansze sa okropne za ta cene znajdziesz w miare godne do mieszkania ale za ta cene lepiej znalezc w nowym budownictwie niz w starym.co najsmieszniejsze mieszkanie 1100zl kaucja 1000zl na obrzezach miasta w stylu naszych cioc i babc gdzie w nowym budownictwie mozna znalezc mieszkanie w lepszym standardzie za ta sama cene w centrum a nawet za 1100 za calosc gdzie wszystko jest nowiutkie ! zdzieraja kase standad cenie nierowny lepiej wybierac w nowym budownictwie za cos sie w koncu placi

Gość gość 777
Ceny są różne w zależności od miasta i lokalizacji, oraz udogodnień czy wyposażenia. Na Śląsku ceny zaczynają się od 800zł z tym że w takich lokalach ogrzewanie jest na prąd lub piece węglowe. Od 1200 w górę są to ceny z ogrzewaniem z sieci centralnej.

Gość gość
A lepiej jest wynajmować przez biuro czy bezpośrednio?

Gość gość
Z tym nowym budownictwem to masz racje ,chociaż ja lubię stare kamienice to jednak zastosuje się do rady bo raczej w kilkuletnim bloku nie trafie na babcine meble i tapety w kwiatuszki :o Dzięki za wskazówkę

Gość gość
lepiej bezposrednie dla biuro jeszzce dodatkowo placisz nie dosc ze czynsz np 1200 nie dosc ze kaucja np 1000 to jeszcze 1000 dla biura! nie za duzo?

Gość gość 777
To też prawda bezpośrednio jest taniej gdyż nie płacimy dodatkowych opłat. Lecz zanim wynajmiemy bezpośrednio mieszkanie dobrze jest wszystko dokładnie sprawdzić. Czy mieszkanie należy do osoby które ma takie mieszkanie do wynajęcia.

Gość gość
900 + 300 do spółdzielni. Dwa pokoje, bez wyposażenia, gaz prąć osobno. Neta i TV mamy swoje

Gość gość
umowa najlepiej odrazu do reki czesto w takiej umowie wlasciciele dopisuja jakies swoje paragrafy niezgodne z prawem wg swojego widzimisie ja mialam tak ,ze musze w danym mieszkaniu mieszkac pol roku zeby po wyprowadzce odzyskac kaucje jesli sie np wyprowadze po 2 miesiacach kaucji nie otrzymam!! a kaucje zawsze sie zwraca przeciez!

Gość gość
Ja akurat wlascielka mieszkania jestem.biorę 1000 zł i sama place czynsz, a to jest 500 i muszę podatek płacić wiec postacie się w miejscu właściciela ze to nie jest tal sporo zarobku

Gość gość
Dziękuje za odpowiedzi :) w mieście które mnie interesuje koszty 2,3 pok to ok 800/850 zł plus opłaty wiec chyba nie są to kosmiczne sumy. Zastanawiał się tylko teraz czy lepiej 2 czy trzy pok. Będę mieszkać sama z 3 i 6 letnimi dziećmi bo maz za granica :( on woli 3 pokoje tak jak mamy teraz,ale mi wystarcza dwa ( mniej sprzątania :p) bo cenowo to wielkiej różnicy nie ma ,tylko pewnie opłaty za ogrzewanie i prąd większe .

Gość gość
lepiej takie by było w miare przyzwoite, a czy dwa , czy trzy pokoje to juz bez znacznia.. Nie daj się wkrecić w meble z PRLu

Gość gość
Czynsz za dużo się nie roni gdy metraż większy i prąd tez

Gość gość
Te prlowskie meble mnie przerażają :o mam swoje ale nie chce tego całego majdanu przewozić bo obecnie mieszkam za granica,wolalabym umeblowane mieszkanie,a to co tu mam to w większości zostawić

Gość gość
jakie to prlowskie?