Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodzianka79

wyjazd na kurs językowy

Polecane posty

Gość jagodzianka79

Odłożyłam troszkę pieniędzy i zdecydowałam, że przeznaczę je na kurs językowy. Jak wiadomo najlepiej uczyć się języka w praktyce zagranicą, więc zaczęłam poszukiwania takiego kursu językowego. I przeżyłam szok ile jest takich propozycji. Z racji teog, że moja znajomość języka jest na poziomie całkowicie podstawowym bałabym się zostać tam w obcym kraju sama bez opieki czy z jakimś problemem, proszę, pomóżcie mi wybrać którą ofertę wybrać, która będzie bezpieczna i efektywna. dziękuję bardzo!!!

Gość MISZAgostek
teraz tego jak grzyby po deszczu więc ciezko bedzie wybrac. na pewno lepiej celowac w to co jest na rynku od dluzszego czasu zeby zaplecze bylo pewne i sprawdzone bo na pewno ktos wyjezdzal juz z nimi i skoro dalej funkcjonuja to znaczy ze wszyscy przezyli. nie bylem na takim kursie ale zanim wyjechalem to intensywny mialem w pl w wawie w szkole skrivanek. spelnili oczekiwania i nie mialem szczegolnych problemow z porozumieniem po przyjezdzie do ang. mozesz u nich sprawdzic.

Gość AnielskaAniela
Ja z nimi wyjeżdżałam i nie powiem nic nowego: po prostu trzeba wyjechać żeby nauczyć się języka! Postępy nieocenione jak się przebywa wśród anglojęzycznych ludzi, mózg pracuje na wysokich obrotach i właściwie ciągle jest na czuwaniu, tępo uczenia samo z siebie wzrasta o 110%! A co do samej firmy nie mam nic do zarzucenia, gdybym miała jechać jeszcze raz nic bym nie zmieniała. Ale dobrze ktoś napisał, najlepiej pójść popytać samemu.

Dokładnie tak najlepiej jest wyjechać i obyć się z tym językiem tam gdzie jest on używany. Przed wyjazdem warto ten język podszkolić na kursie co ułatwi tą pierwszą komunikację. Ze szkół językowych polecam empik school.

Wakacje to wakacje - należy wypoczywać. Owszem można zaliczyć jakiś letni kurs językowy w kraju, ale wyjazd to odpoczynek i ładowanie akumulatorów.