Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włosy

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się nad ścięciem, lub mocnym podcięciem włosów. Mam włosy do pasa, bardzo gęste przez co często boli mnie głowa. Jak chce je spiąć np w koczka to dosłownie jestem w stanie wytrzymać 5 minut. Na szczęście mam ładny naturalny brązowy kolor włosów więc nie muszę ich farbować, bo inaczej bym zbankrutowała. Przychodzi lato jest mi w nich strasznie gorąco, muszę je myć codziennie, długo schną itd. Pewnie większość kobiet z długimi włosami wie o czym mówię. ALE bardzo je lubię, są moją ozdobą, ludzie się nimi zachwycają, mój chłopak bardzo je uwielbia. Nie wiem co mam zrobić, nie chcę żałować, jak je wycieniuje to zaczną się głupio kręcić. Miała któraś z Was taki problem? Obcięłyście długie ładne włosy np do łopatek i nie żałowałyście?

Gość gość
Ja bym ich nie skracała z długości , sama mam długie do pasa ae mam wycieniowaną górę i grzywkę Dlatego nie są ciężkie i fajnie się układają , tylko grzywka szybko odrasta , ja sama podcinam górę i grzywkę oraz boki w takie pazury .

Gość gość
To może zrób takie cieniowanie "kaskadowe", to bardzo ładnie wygląda na długich włosach. Może nie będą ci się krecić wtedy, bo to nie jest az takie mocne cieniowanie. Włosy byłyby lżejsze

Gość gość
Ale właśnie nie lubię się w takiej grzywce, kiedyś miałam i bardzo mi się kręciła, musiałam prostować, a to wiadomo niszczy włosy. wycieniowanie z góry też odpada, bo zaraz te krótsze włosy się głupkowato kręcą.

Gość gość
a na czym polega cieniowanie kaskadowe?

Gość gość
ja przechodzę przez to samo, zastanawiam się już rok:) ale podejmę jakąś decyzje kiedyś. zastanawiałam się nad skróceniem tak za łopatki.

Gość gość
Właśnie szukałam tego cieniowania kaskadowego i to może być fajne całkiem. Może ładnie wyglądać. A jakie masz włosy, proste?

Gość gość
scielam przed 13laty wlosy dlugie do pasa na krotko tak do ucha, po 2 dniach ryczalam i przysieglam sobie ze nigdy ich nie zetne, teraz mam dlugie piekne wlosy geste i czarne tez odrosly mi do pasa,moja ozdoba, wszystkie kolezanki mi zazdroszcza wlosow

Gość gość
Ja bym je skróciła do tzw długiego boba , bardzo fajnie to wygląda a takie zwyczajne skrócenie do łopatek będzie nieciekawe ,

Gość gość
Aż tak drastycznie ścinać nie chcę

Gość gość
może taka fryzura https://www.google.pl/search?q=stopniowanie+d%C5%82ugich+w%C5%82os%C3%B3w&biw=1280&bih=671&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=HBBnVZT6F8qP7AaO2IOgCw&ved=0CB8QsAQ#imgrc=okMTntb1M0pVYM%253A%3B0ZnFxj4YLmQFIM%3Bhttp%253A%252F%252Fi4.dobramama.pl%252F2b2c313bbe977a0365cc435cf3fa13d9%252Fwlosy1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.dobramama.pl%252Fpokaz%252F220923%252Fjak_przyciac_dlugie_wlosy%3B640%3B480

Gość gość
siódme zdjęcie w obrazach

Gość gość
http://i1229.photobucket.com/albums/ee474/zussska/Blogspot/DSC04823.jpg takie? Całkiem ładnie, w kształt litery U już się kiedyś nad tym zastanawiałam.. ale jak dla mnie te włosy są krótkie, nie wiem czy się na to zdecyduję. Chociaż jak tak myślę, to pewnie jak pójdę do pracy, a to już niedługo to będę musiała obciąć, bo chyba nie wypada mieć takich długich włosów w pracy, szczególnie rozpuszczonych.

Gość gość
nieee średnio, moje włosy nie są takie proste. chyba jeszcze poczekam, muszę zastanowić się do jakiego fryzjera pójść i tam może zapytam o to kaskadowe podcięcie.

Mocno je wycieniuj. W lato po prostu je spinaj. Jeśli lenistwo to twój jedyny argument za tym, aby je ścinać... to ścinaj.

Gość gość
wow to kaskadowe pięknie wygląda chyba już się zdecydowałam na takie cudo! jesteś może fryzjerką? każda lepsza fryzjerka potrafi takie coś zrobić? łatwo to schrzanić? Dzięki dziewczyny!

Gość gość
Nie, nie chodzi o lenistw, głównie o ból głowy.

Gość gość
Ja znowu mialam b dlugie naturalnie krecone blond włosy,tez sie meczylam tak jak ty,jak sobie wspomne jak mnie glowa bolala,a szczegolnie przy spietych to jeszcze gesiej skorki dostaje. Podjelam decyzje,scielam na boba,teraz mam krotka bombke. I jak patrze na stare zdjecia z dlugimi wlosami to dziwie sie ze tak dlugo z nimi chodzilam. Wlosy same w sobie byly piekne,ale niestety wcale mi nie pasowaly. Nawet jak ostatnio wymienialam dowod to kobitka w urzedzie powiekszyla to stare zdjecje z dlugimi i powiedziala ze teraz w krotkich wygladam korzystniej i mlodziej niz w tych dlugich 10 lat temu.

Jak je mocno wycieniujesz to nic cię boleć nie będzie. Zresztą, czemu cię głowa boli? ja też mam bardzo długie włosy, i gęste i nic mi nie ma. Może cię głowa boli z innej przyczyny?

Gość gość
Właśnie chodzi głównie o to, że mam kręcone włosy, ale teraz przy takiej długości kręcą się bardzo leciutko, czasami są wręcz proste, każda próba wycieniowania skutkuje jakimś gównem na głowie, bo te z góry się kręcą, a te z dołu nie ;p też mi się nie podoba takie mocne wycieniowanie i jak taki "ząb" zostaje jak tutaj: http://zszywka.pl/p/jakie-wlosy-wam-sie-podobaja1w-troj-11409763.html Jak mam koka albo kucyka dłużej to nie mogę z bólu, czasami czuję też podobny ból jak długo siedzę w jednej pozycji, a włosy mam wszystkie przerzucone przez ramiona do tyłu. to jest taki ból powierzchowny głowy

Gość gość
Myślę jak je tak wycieniujesz jak na tym linku co ci się podoba to będzie fajnie wyglądać przy tendencji do kręcenia . Włosy nie są zbyt krótkie od góry to nie powinny się wywijać we wszystkie strony . A jak zwiążesz w koński ogon też będzie fajnie wyglądać czy splecione na boku . Masz tyle możliwości fryzur i głowa nie będzie bolała . Ja jak mam w koński ogon to od spodu mam taką klamrę aby kucyk nie ciągną w dół i fryzura nie była oklapnięta .

Gość gość
Ja do łopatek to bym śmiało obcieła. I tak beda długie. Napewno nie zdecydowałabym sie sciac na krótko. O NIE . Nie po tylu latach zapuszczania ale bardzo bardzo długie do tyłka tez mi sie nie podobają. A widuje czasem dziewczyny z takimi włosami. Najladniejsze sa do talii jak dla mnie :)

Gość gość
Ja jestem wysoka (170) więc myślę, że mi długie włosy pasuję, tzn nie przytłaczają mnie. Chyba zdecyduję się właśnie na to kaskadowe cieniowanie. Dzięki dziewczyny. Teraz tylko wybrać dobrego fryzjera.. w mojej okolicy wszyscy są już moimi wrogami, więc będzie ciężko ;)