Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewe1415

czy jestem gruba

Polecane posty

Mam 14 lat i przy wzroście 163cm warze 60kg (mam niedoczynność tarczycy ) to dużo jak na mój wzrost i wiek ?

Gość gość
Niewielka nadwaga, ale jestes jeszcze dzieckiem, rośniesz i wiele się zmieni.

Gość gość
duza nadwaga

Gość gość
jesteś w okresie dojrzewania więc spoojnie. w tym wieku dziewczynki trochę przybierają na wadze ale na pewno się unormuje. ja przy wzroście 166 ważyłam prawie 65 kg :) a teraz waże 56-58 zależy od cyklu :)

Gość gość
Jeśli nie będziesz jadła świństw typu chipsy, fastfoody i piła napoi gazowanych to spokojnie wyciągniesz się wraz z wiekiem (nie wiem o ile tarczyca stanie na przeszkodzie). Wiele moich koleżanek, wraz ze mną, byłyśmy okrągłe w Twoim wieku (dojrzewałyśmy) a potem nas "wyciągnęło". Mam nadzieję, ze u Ciebie będzie podobnie :)

Gość gość
Moja była dziewczyna miała coś koło tego, grubasem nie byłą, taka normalna, zdrowo wyglądająca dziewczyna, ale Ty urośniesz, skoro masz 14 lat.

Gość gość
to wynika z niedoczynnosci tarczycy.niestety musisz mniej jesc (duzo jodu i bialka, malo tluszczu i weglowodanow) i wiecej sie ruszac niz inne dziewczyny.Popros rodzicow aby znalezli ci dobrego lekarza endokrynologa.Dobrego!Nie kazdy lekarz jest taki sam, niektorzy potarfia wyprowadzic z choroby a inni w nia wpedzic, mimo ze ta sama specjalizacja