Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bralam leki w ciazy, pomocy! :(

Polecane posty

Gość gość

Witam, obecnie jestem w 19 tyg ciazy, o ktorej dowiedzialam sie w 11 tyg. W 7-8 tyg dopadła mnie grzybica pochwy, poszlam do sklepu zielarskiego i kupilam sobie chinskie tabletki Gongjing Yankang Shuan. Wzielam 6 tabletek, bierze sie jedna co 2 dzien. Moze cos grozic dzieciatku? Na ulotce jest napisane w przeciwskazaniach: ciaza, karmienie piersia. Blagam o pomoc!! Moge wyslac ulotke tego leku, a w niej jest sklad itd.

Gość gość
bardzo rozsądnie leczyć się jakimś chinskim g.... zamiast iść do lekarza. A tym bardziej szukać porady na forum. DO LEKARZA i to BIEGIEM !!!!!!!

Gość gość
przeciez gdybym wiedziala o ciazy to nie wzielabym tych tabletek..

Gość gość
Twoje dziecko będzie chińczykiem

Gość gość
no, ale co jej lekarz teraz pomoze? pewni niczym to nie zaskutkuje, spokojnie

Gość gość
mam nadzieje, usg wychodzi dobrze, badania wszystkie tez ok. biore kwas foliiowy i falvit mama.. SKŁAD: Alun potasowy (ku shen) Semen, Oleum, Prunus dulcis – migdał gorzki, olej z nasion (tao ren), Borneloum – naturalny olejek eteryczny (bing pian). SKŁAD CHEMICZNY: glikozyd cyjanogenny – amigdalina, enzym emulsyjny, gliceryd kwasu olejnego i linolowego, flawonoidy (soforykozyd i sorabiozyd, rutyna), alkaloid i oleje eteryczne. to skladniki tego leku..

Gość gość
też brałam leki i piłam alkohol ( co prawda w małych ilosciach a jednak :( ) cała ciążę bałam sie panicznie , syn urodził sie zdroiwy i świetnie sie rozwija :)

Gość gość
idź i powiedz o tym lekażowi

Gość gość
mowilam o tym lekarzowi, to powiedzial zeby byc dobrej mysli.. i ze ma nadzieje ze to nie sa jakies mocne ziola, tylko takie ktore sa dopuszczalne w ciazy..

Gość gość
to oni nie wiedzą? Przecież poznaje się czy dziecko się dobrze rozwija. Idź do ginekologa

Gość gość
usg mialam robione 19 maja. na usg wszystko ok, badania tez wychodza dobrze

Gość gość
wszystko bedzie dobrze , nie wmawiaj sobie bo nerwami bardziej szkodzisz dziecku niz tymi ziołami

Gość gość
czasu nie cofniesz- to co zrobić mogłaś zrobiłaś, czyli skonsultowałaś się z lekarzem, nic więcej zrobić nie morzesz-i nikt nie może i nie wiem bo prawda jest taka, że nie bada się na ciężarnych wpływu żadnych leków bo to nieetyczne i ryzykowane dbaj teraz o siebie, jedz zdrowo, chodz na spacery bądź pod stałą opieką lekarską-rób to co możesz zrobić najlepiej

Gość Lez Deppelin
Bądź spokojna, te pierwsze tygodnie bariera jeszcze jest w krwi, Rożne rzeczy się dzieją w pierwszych tygodniach... Wiele mam jeszcze nie wie wtedy, że są mamami, a dzieci rodzą się mądre, śliczne i cudowne :) Głowa do góry! Teraz każdy Twój stres może bardziej zaszkodzić nich tych 61 tabletek jing szing ding :) Bez nerw!

Gość gość
aa dodam jeszcze ze to byly czopki dopochwowe.

Gość jkjjjkjkjkjkjk
Mysle ze bardziej zaszkodziłoby nieleczone zapalenie czy grzybica pochwy niz leczone i to w pierwszych tygodniach ciąży . Poczytaj o zakażeniu wewnatrzmacicznym którym dzieci może sie zarazic jesli matka ma niewyleczona infekcje/grzybice /chorobe pochwy . Wyleczyłas i dziecu nic nie zagraża .

Gość gość
ehh mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, ale sumienie po prostu mnie zabija.. :/