Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile osób stać jest na mieszkanie za 2tys. i liczniki w Wawie

Polecane posty

Gość gość

tzn., czy w 3osoby finansowo da się radę ? Chodzi o najem.

Gość gość
moje 2 koleżanki szukają mieszkania, ja też, ale w 3byłoby taniej. Czy za 2tys. +liczniki znajdę w Wawie 3pokoje? Czy marne szanse?

Więc, czy pytanie jest o to, czy 3 osoby są w stanie zapłacić 2tys. za mieszkanie w Warszawie, czy też o dostępność takich mieszkań? Jeśli nie zależy Ci na dobrej lokalizacji blisko centrum, dużych pokojach ani dobrym standardzie i szukasz mieszkania od teraz, a nie od września, to masz szanse.

Gość gość
o te 2 rzeczy mi chodziło, ale zamotalam : ) Dzięki za odpowiedz. A po ile są mieszkania w lepszej lokalizacji, bo z tego co widzę to np.na Mokotowie, Ochocie 2300-2900zł wzwyż 3 oddzielne pokoje nie z aneksem. Tylko, zeby każdy mógł mieć spokój i swój pokój :(

Gość gość
szukam jużod jakiegoś czasu i wydaje mi się, że ceny mieszkań spadły. No i czasem się trafi naprawdę okazja, ale to ogloszenie szybko znika. Mam jeszcze pytanie: zauważyłam, że jak nie ma zdjęć w ogłoszeniu to ono ma mniej odsłon. Czy może być tak, że mieszkanie jest ok, tylko właściciel z jakiegoś powodu nie daje zdjęć?

Gość gość
nie sadze

Gość gość
czasem piszą, że zdjęcia dodadzą po zakończeniu sprzątania po remoncie

trzeba siedziec caly czas i na biezaco sprawdzac ogloszeni, bo te swietne oferty znikaja w przeciagu pol godziny

Jeśli szukasz tak tanich mieszkań, musisz regularnie siedzieć i przeglądać ogłoszenia na bieżąco, a potem natychmiast dzwonić, jak najszybciej umawiać się i jechać oglądać i potem prędko decydować się na najem, rezerwować mieszkanie (zadatek). Oczywiście, że mieszkanie może być o.k., ale właściciel nie miał aparatu / nie chciało mu się robić zdjęć / nie wiedział, że to ważne. Poza tym, co to znaczy o.k. dla Ciebie? Tanie mieszkanie raczej będzie do odświeżenia. Ceny mieszkań spadły, bo studenci wyjeżdżają. Ale spokojnie, zaraz znów wzrosną :)

Gość gość
o.k. to znaczy tak, że jest w porządku. Bo wiele osób myśli, że jak nie ma zdjęć, to na pewno jest ruina i dlatego niema zdjęć. A takie mieszkania ładne się trafiają i tanio nawet, bo czasem właściciel woli doposażyć już w trakcie i żeby mu np.najemcy pomogli wnieść meble. Tylko akurat ten przypadek co ja mówię to był raz i szybko ktoś chyba złapał to mieszkanie :( Z tym dużym mieszkaniem to jest tak, że decyzja zależy nie tylko ode mnie i drugiej strony.... ja tak widzę, że czasem w praniu to niektóre rzeczy wychodzą i właśnie teraz się można dogadać, bo studenci wyjeżdżają i jest więcej możliwości.

Każdy ma inną wizję tego, co jest w porządku. Czy ważniejsze jest to, by mieszkanie było po remoncie, z meblami / nowymi meblami, czy by był Internet, a nie było ogrzewania elektrycznego :P

Gość gość
jasne, że każdy ma inną wizję, ale jeśli np. jest rejon, gdzie takie mieszkania są po 4200 z trafia się takie za 2000 jest funkcjonalne, co prawda nie całkiem urządzone, ale nie zagracone, czyste, malowane rok temu to chyba nie jest tragicznie. Do tego ma CO i normalną ciepłą wodę, duży balkon. Szukanie z koleżankami ma tę wadę, że te kwoki mają wymagania z kosmosu i w końcu wybierają mieszkanie w tragicznej lokalizacji, bo było wszystko nowe. :o A że ja jestem jedna one dwie to mój głos nic nie znaczy :(

Gość gość
bo one chciały przyjść na gotowe i z nowymi meblami i w efekcie mieszkają teraz w droższym, z meblami, które "ciągle się psują", z laską, z którą się nie dogadują. Aha no i 50min. od centrum a w korkach i dużej. Czemu ludzie nie dają sobie przemówić do rozsądku? Jest jeszcze być może taki powód, że one zwyczajnie ze mną nie chcą mieszkać i wolały mieć gorzej, ale nie mieszkać ze mna. Mało się znamy, więc je trochę rozumiem....

Gość gość
a do tego stwierdziły, że im nie przeszkadza, że mieszkanie nie ma osobnych pokoi, bo "coś za coś".