Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko sygnalizuje qpe,ale nie siku

Polecane posty

Gość gość

Od miesiąca mala komunikuje ptrzebe qpy ,sama i sama również leci na qpe ,ale niestety z sikami jest dramat. Ona jakby w ogole nie czula ze chce jej się siku i bezwiednie robi pod siebie siku jak stoi ,jak siedzi, jak lezy . Dziwie się ze z kupą nie ma tego problemy, czuje parcie, sama wskazuje na nocnik,sama siada, ale z sikami to na chybil trafil, no może w trakcie zalatwainia się to zrobi siku,lecz sama aby poleciała na siku to ona w ogole nie odczuwa . Nie wiem jak ją uczyc jak nie czuje parcia na pęcherz. Pytalam jej się dzisiaj czy chcce siku , stojąc przy komodzie mowi nie a za 5 sekund widze ak leci jej po nogach , czyli bezwiednie. Ma 14 miesięcy , jak postępować z takim maluchem? z grubsza sprawa od kwietnia zero wpadki, z sikami ciagle

Gość gość
?????

Gość gość
Moja tez ma 14 mies. Zawsze jak zrobi siku czy kupę to od razu przychodzi do mnie i pokazuje na pampersa, że coś tam zrobiła. Niestety jak sadzac ja na nocnik bez majtek to jest od razu płacz. Z pampersem siada sama w ramach zabawy, ale inaczej nie da rady. Trudno będę czekała na odpowiedni moment. Przecież te dzieci nie mają po 3 lata wiec nie ma potrzeby spieszyć się i naciskać. Takie jest moje zdanie.

Gość gość
ja chce ja od lipca dac do klubu malucha na 6 h dziennie i nie chciałabym ja w pieluchy pakowac, tylko aby ciagle w majtkach była, tym bardziej ze to okres letni, cieplo będzie

Gość gość
Dziecko nie jest gotowe- tyle.

Gość gość
wiecej pracy poprzez zabawe i szybciej zalapie

Gość gość
Praca przez zabawę Hehe to jest czynność fizjologiczna a nie zabawa bez przesady U mnie akurat tez 14mcy siku super a kupsko w maty hihi

Gość gość
Za wcześnie!

Gość gość
to nie jest wcale za wczesie, jest odpowiednia pora na odpieluchowanie