Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyksztalcenie a poród

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest z tym podawaniem wyksztalcenia rodzicow, po porodzie? Po co jest ta informacja? Czy poziom wyksztalcenia ma na cos wplyw? Czy będąc na 2 roku studiów, moge podac wyksztalcenie wyzsze?

Gość gość
nie, bo nie masz wyższego

Gość gość
jasne, nawet możesz dopisać, że doktorat. a tak serio - co studiujesz? chcę wiedzieć, gdzie są takie idiotki. w 1 liceum też mówiłaś, że masz wykstałcenie średnie?

Gość gość
Mozesz, skoro jestes w trakcie m Nauki

Gość gość
To jest chyba tylko żeby tworzyć statystyki, np że ludzie z wyższym mają mniej dzieci niż ci z podstawowym. Jak idzie się po papiery do ślubu do urzędy stanu cywilnego to też pytają i właśnie babka mi mówiła że to tylko w celach statystycznych. pewnie właśnie tak samo jest w podawaniem wykształcenia w szpitalu

Gość gość
podajesz wykształcenie w zależności od tego jaką masz SKOŃCZONĄ szkołę a to z eteraz studiujesz nie ma nic do rzeczy, Tym bardziej że skoro jesteś na drugim roku a rodzisz może być ci ciężko skońćzyć studia. chyba że to tylko jakaś pedagogika albo inny badziew

Gość gość
To dla statystyki. Tylko. Skoro studiujesz to masz średnie. Skończysz studia dopiero masz wyzsze

Gość gość
Pamiętam jak był spis powszechny i ankieterem była moja ciotka, która zawsze miała jakieś kompleksy, bo mi nauka szła bardzo dobrze, a jej corunia przechodziła z klasy do klasy dzięki jej lapowkom i to i tak ledwo ledwo. Ona była już na jakichs pseudo studiach, ja zaraz po maturze, po wynikach tylko przed odebraniem dyplomów. I tak kuzynka w statystyce zasilila grono osób z wykształceniem wyższym, a ja z podstawowym...:( Morał? Ja bym podała wyższe.

Gość gość
wyższe niepełne-i dopisujesz który rok studiów

Gość gość
wyksztalcenie srednie i studetnka tego a tego roku

Gość gość
Wyższe niepełne jest wtedy kiedy kończysz studia ale nie bronisz tytułu, a nie kiedy jesteś w trakcie. Jeśli w trakcie to podajesz poziom szkoły, którą ukończyłaś, czyli w tym przypadku wykształcenie średnie ew.pomaturalne jeśli zrobiłaś jeszcze szkołę policealną.

Gość gość
wyższe niepełne-i dopisujesz który rok studiów Xxxx Bzdura

Gość gość
nie ma czegos takiego jak wyksz wyzsze niepełne - nie istnieje takie cos, masz średnie i tyle

Gość gość
a nie lepiej odpowiedzieć - studiuję, albo jestem studentką, zamiast kombinować co masz skończone a co zaczęte?

Gość gość
NIe ma czegoś takiego jak wyższe niepełne. Jest wyższe licencjackie albo magisterskie i tylko tak można to podzielić. Ja musiałam swoją obronę przełozyć na rok po zakończeniu studiów i w tym czasie brałam też ślub. Studia miałam skończone ale nie miałam jeszcze obrony i w trakcie spotkań u księdza on też pytał o wykształcenie i do głowy mi nie przyszło zeby podać wyższe. Podałam średnie. Obroniłam się później i dopiero dyplom uprawnia kogoś do mówienia o wyższym

Gość gość
Jest wyższe lic, wyższe mgr i etc a kiedy studia są skończone, ale tytuł nie obroniony to wtedy wykształcenie wyższe jest niepełne. Istnieje takie pojęcie, serio.

Gość gość
,,Częstym błędem jest używanie określenia „wykształcenie wyższe niepełne” jako równoprawnego synonimu absolutorium. Określenie „wykształcenie wyższe niepełne” nie istnieje jako rodzaj zdobytego wykształcenia. Osoba posiadająca absolutorium posiada wykształcenie wyższe pierwszego stopnia (licencjat lub tytuł inżyniera albo bez tych tytułów) albo wyższe drugiego stopnia (w przypadku studiów magisterskich). Ostatnim etapem studiowania są studia trzeciego stopnia, po których uzyskuje się stopień doktora nauk/sztuk (w zależności od kierunku nauki/sztuki, jaki się ukończyło)"

Gość gość
Skoro to tylko statystyki to podam wyższe, dlaczego mam byc w grupie średniej, jeżeli zamierzam studia skończyć.

Gość gość
Autorko nie rozumiem w czym masz problem. Głupio ci podać że masz średnie czy co? Przeciez to tylko jakaś durna statystyka i nikt nie bedzie cie rozliczał z tego jaką informacje podałaś ani tego sprawdzał. Chcesz to podaj wyższe, chociaż wyższego jeszcze nie posiadasz ale skoro tak bardzo ci na tym zalezy to dla własnej satysfakcji wpisz sobie jakie chcesz

Gość gość
Nie głupio, ale jestem juz bliżej, niż dalej do wyższego :p

Gość gość
wyższe niepełne to ma się po licencjacie... a wyzsze po mgr

Gość gość
Ja zapytałam jakie uzasadnienie medyczne ma pytanie o moje wykształcenie i babki w rejestracji wymiekły :D