Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brzydki zapach starszych ludzi

Polecane posty

Gość gość

kto z was mieszka z osobą po 60 rż? czy również ta osoba brzydko pachnie ? zauważyliscie że ludzie po 60 roku zycia zaczynaja bardzo nieładnie zalatywać. wystarczy jedna taka osoba w np 3 pokojowym mieszkaniu i całe mieszkanie śmierdzi. osoby po 70 , 80 rż to śmierdzi od nich z mieszkania aż na klatce schodowej jak otworzą drzwi. one same nic nie czują i dziwią się jak się im o tym delikatnie powie i zasugeruje częstszą kąpiel lub pranie ciuchów.

Gość gość
to nie smierdza ci ludzie. To smierdzi ich samotnosc.

Gość gość
16.05 Pięknie napisane, aż się wzruszyłam...

Gość gość
młodzi i nastolaty też nie pachną, jak ci się nie podoba zapach starych ludzi to nie mieszkaj z nimi, mieszkaj sobie sama w pięknym wypachnionym mieszkaniu,albo nie marudź.

Gość gość
Hehe, autorko to jest prawda. Zapach człowieka zmienia sie z wiekiem, niemowle ma charakterystyczny odór, tak samo jak starzy ludzie smierdzą ''starością'' , dodaj do tego fakt, ze wiekszosc starych ludzi nie dba o siebie, rzadko sie myją, oszczedzają wode, obmywają sie tylko w misce albo wejdą do wanny zamoczą d**e i wychodzą, perfumy z bazaru = smród

Gość gość
samotnosc-dokladnie brzydki zapach daja tez leki,ktore starsi ludzie biora-smierdzi ich pot,skora,mocz

Gość gość
Hehe, autorko to jest prawda. Zapach człowieka zmienia sie z wiekiem, niemowle ma charakterystyczny odór, tak samo jak starzy ludzie smierdzą ''starością'' , dodaj do tego fakt, ze wiekszosc starych ludzi nie dba o siebie, rzadko sie myją, oszczedzają wode, obmywają sie tylko w misce albo wejdą do wanny zamoczą d**e i wychodzą, perfumy z bazaru = smród x to prawda że staruszkowie nawet ja mają pełno kasy to oszczędzają chorobliwie nawet na wodzie nie myjąc się. najgorsze jest to że nie da im sie wytłumaczyć że ich "czuć" wgl tego nie czują.noszą jakaś np podomke lub porannik czy coś i to wali że szok a jak sie powie że warto to czasem wyprać to mówią że na razie nie trzeba . wgl nic sobie nie dadzą powiedzieć takie są uparciuchy.

Gość Jedynaczka4
Mam babcie w starszym wieku i nie czuje brzydkiego zapachu.W mieszkaniu ma czyściutko jak w pudełeczku.Bardzo dba o higiene i swój wygląd, nie pogniewała się na wodę i kąpie się 2 razy dziennie..Muszę ci powiedzieć że coraz częściej jedzie od młodych.Więc nie pisz bredni.

Gość gość
jak sie myja to nie smierdza a jak sie nie myja to znaczy ze sami juz nie daja rady a to znaczy maja wyrodne dzieci i wnuki bo wtedy powinni pomoc dziadkom sie umyc albo chociaz jaka opiekunke wynajac. Ja swojej babci czesto nogi i stopy myje bo tam juz nie siega. Zwlaszcza miedzy palcami zeby nie miała brudu. ALe niektorzy tylko umieja powiedziec ale smierdza i uciekaja.

Gość gość
Czyli na starość smród jest przeznaczeniem, wszyscy się starzeją i na to nie ma rady, czyli na smród nie ma rady,nie warto z tym walczyć To jest natura. Też będziecie starzy. Będziecie brzydko śmierdzieć, taka karma. Jeśli im, tym starszym nie przeszkadza ich zapach, to mają fajnie. To nie ich problem że młodym śmierdzi, to młodych problem.

Gość gość
ale w pełni sprawni fizycznie i umysłowo sześdziesięcioparolatkowie też jakoś tak specyficznie starością smierdza.

Gość gość
brzydki zapach starszych ludzi -zadko sie myja ,nie chca prac ubran ,silaja byle gdzie , nie pozwalaja wyrzucic starch ubran ,smierdza ale trzeba wietrzyc mieszkanie i da sie wytrzymac swierze powietrze uchylone okno ,sa zapachy do pomieszczen ,takie zycie strosc nie radosc ,co zostaje sprzatanie i czekanie na ich smierc .W moim przypadku starzy byli rodzicami do bani

Gość gość
Część zapachu to ich niedbanie o higienę ,a częśc to już starszy pot, wolniejszy metabolizm powoduje wydzielanie takich zapachów bo orgazm nie przetwarza tak dobrze wszystkich toksyn jak u młodego człowieka

Gość gość
orgazm :) hehe

Gość gość
to są zmiany w mózgu i zmniejszona wrażliwość na zapach. A do tego tacy ludzie już nie są tak sprawni no i niektórzy mają złe nawyki higieniczne.

Gość gość
no wiesz, u mnie starsze osoby w wiekszosci sa bardzo zadbane, czyste, nawet starsznie panie chodza na obcasach, maja pieknie zrobione paznokcie i fryzurki chodza z kijkami , na basen , jezdza na rowerach i na wczasy nawet zagraniczne, a mlodzi czesto wybieraja ze smietnikow i zachowuja sie tak , ze szkoda gadac

Gość gość
smirdza bo juz sie powoli rozkladaja i to tak bywa przed smiercia.

Gość gość
moja matka całe życie była bardzo higieniczna a po 60 roku zycia zaczęła chorobliwie na wodzie oszczędzać i w wieku szceśdziesięciu paru lat czuć ją ostro mimo że stroi sie cały czas i perfumuje. jak jej się powie że śmierdzi to nie wiezy.

Gość gość
Każdy z nas kiedyś zacznie specyficznie "zalatywać" i jedynie częste mycie oraz pranie pościeli i ciuchów może coś na to zaradzić. Przez całe życie wraz z pokarmem i piciem a własciwie ze wszystkim co przełykamy ładujemy w siebie toksyny. Niestety pokarm przetrawiamy i wydalamy a toksyny się odkładają. Organizm się przed nimi broni i wywala je również przez skórę z potem. To one tak "walą". Do nieprzyjemnego zapachu starszych osób przyczynia sięrównież fakt, że nie są one już tak sprawne fizycznie jak wcześniej i nawet zwykła kąpiel czasami jest dla nich wyzwaniem. No i oczywiście predyspozycje własne - przemiana materii, przebyte choroby, potliwość, stan zużycia biologicznego ciała i wiele innych czynników. Jednak o jednym nie zapominajmy --- my też kiedyś będziemy starzy! I nie używajmy słowa śmierdzą walą itp. a raczej... pachną inaczej

Gość gość
Straszne z was przygłupy. Śmierdzi od tego, kto jest na bakier z higieną. Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Kąpiel, pranie, sprzątanie, wietrzenie i po smrodzie. Starzy często zostają sami bez pomocy i dlatego maja przesrane, a młodsi zamiast im pomóc piszą farmazony.

Gość gość
Byłam w dps, tam to dopiero śmierdzi, już na kilka metrów przed wejściem czuć moczem i nieczystościami...przykre to bardzo, w pokojach każdy foel, meble, wszystko tak czuć ...podobno nie da się tego usunąć

Gość gość
tez kiedys bedziecie starzy milo by wam bylo gdyby ktos tak pisal o was jak teraz wy to robicie?>

Gość lubiąca wodę
Właściwie prawie wszyscy mają po trosze rację: starsi śmierdzą bo: nie myją się dokładnie i tak często jak potrzeba (bo czasem "popuszczają"), bo oszczędzają na wodzie, bo nie zmieniają wypranych ciuchów, bo nie pamiętają, bo nie chcą. Ale wejść latem do autobusu, tramwaju z młodymi - to dopiero smród, młodzi panowie chyba uważają, że są pachnącymi bukietami a tymczasem brud, włosy w strąkach, dziurawe zęby i brudne ciuchy. Taki jest standardowy obraz Polaka. Trochę się to zmienia, lecz bardzo wolno.

Gość gośćja
Śmierdzi starością. Rzeczy zbieranych w mieszkaniu. Czasem i. Ludzi nie myjących się. I u młodych. Nie otwierane okna. I zaduch w mieszkaniu

Gość gość
Mieszkam z dwójką takich parchów, ale już nie długo, bo się wyprowadzam.Zwrócisz uwagę to jest obraza majestatu. Cały dzień tylko łóżko i fotel przed tv, posprzątasz to za chwilę znowu syf. Oboje są na chodzie i dosłownie boja się wody. Mam dość i niech się dzieje co chce ja umywam ręce.

Gość gość
Ładnie tak o babci mówić? :P

Gość gośćasia
Wiem coś o tym.mam teściowa.sama dbam o jej higienę.piorę.sprzątam wietrze pokój a mimo to zapach jest .

Gość gość
poznałem w swoim zyciu ten charakterystyczny zapach od dwóch starych ludzi. Jeden to mąż mojej matki, a drga osoba to babcia w której mieszkaniu zamieszkałem gdy rodzina zabrała ją do siebie. I powiem wam coś, higiena higieną wiadomo, ale rak, nowotwór dokładnie tak samo śmierdzi. Zeżarte już i zainfekowane komórki. Byłem ostatnio w szpitalu onkologicznym po raz kolejny i tam jest taki oddział gdzie robią naświetlenia. Po wejściu na korytarz od razu poznałem ten odór, odór rozkładającego się ciała.

Gość gość
i dodam jeszcze coś. Jak ostatnio robiliśmy w pracy remont hospicjum, czyli umieralni, odór był dosłownie identyczny!!

Gość gość
czyli ,kto śmierdzi, szybko się zabierze z tego świata