Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sloiczki i kleiki po 4mies. zycia dziecka.

Polecane posty

Gość gość

Czy na prawde warto je wprowadzic zaraz po 4m?Czy kleik to dobry pomysl na start rozszerzania diety niemowlaka?

Gość gość
Poczekaj do 6tego

Gość gość
A jak karmisz? Przy modyfikowanym po 4, przy piersi po 6. Tak to dziala. Przy piersi i BLW nawet po 8.

Gość gość
Karmie sztucznym od 2 miesiecy niestety, may za 2tyg.skonczy 4miesiac.

Gość gość
No to w takim wypadku po 4 m., tylko unikaj slodzonych (czytaj sklady) i nie zaczynaj od owocow.

Gość innuk
Ja tez karmilam modyfikowanym. Mieszkam w Norwegii i tutaj doradzaja nie podawac pokarmow stalych przed 6 miesiacem. Ja mam dziecko z duza niedowaga i stosowalam sie do tego. Mala super przeszla na pokarmy stale ktore sama przygotowywalam i zamrazalam. Gotowane marchewki, korzen pietruszki, dynie, jablko, naprawde mozna nagotowac gar tego i miec w zamrazarce. Kaszek do picia z butelki nie podawalam wcale. Tylko robilam z owocami i dawalam lyzeczka. Co kraj to obyczaj. Mala super rosnie zapomnielismy o niedowadze

Gość gość
Zgadzam sie z Innuk. Po 6 miesiacu. I gotowac samemu. Słoiczki tylko w podróży. Woda do picia zamiast soków. Jabłuszko dać do rączki niech sobie mamla. Tylko uwazaj zeby sie odgryzło duzego kawałka. 4 miesieczne dziecko jeszcze nie trawi dobrze. Dla dobrej pracy przewodu pokarmowego i nerek nie ma co dzieciaczka karmic pokarmami stałymi. A jak wszyscy Cie za to krytykuja to niech jednym uchem wleci a drugim wyleci :)

Gość gość
Gotowac samem jesli ma sie dostep do warzyw i owocow z upraw ekologicznych!!!!W innym wypadku taki przyslowiowy sloiczek jest o wiele zdrowszy niz marchew z supermarketu

Gość gość
Hmm niekoniecznie zdrowsze bo czy mieso ktore ma 6 miesiecy waznosci moze byc wartosciowe? A warzywa kupic u zaufanej baby na targu albo u kogos znajomego na wsi. Lato idzie!

Gość eko mama
Ja kupuje w sklepach ekologicznych. Jest drozej ale ciągle taniej niz gotowce ze słoikow. I popieram od 5-6 miesiecy. 4 to za wcześnie

Gość gość
Słoiki=wygodnictwo. Tyle w tym temacie

Gość gość
Ja tylko słoiczki daje, nie mam czasu na gotowanie. Są smaczne i pożywne moje dzieci rosna zdrowo!