Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natinam1996

Aparat ortodontyczny

Polecane posty

Czy można założyć tylko górny łuk? Mam tylko 2 krzywe zęby na dole i to nie mocno. Czy dentysta się zgodzi? I czy trzeba wyrywać ósemki?

A czy naprawdę potzebujesz tego aparatu? Idz najlepiej do ortodonty lub do dentysty i on najlepiej doradzi

Gość gość
Ortodonta ci doradzi, nie internet.

Gość gość
Ja mam aparat tylko na jeden łuk, ale to rzadkość.

Gość gość
Ja noszę aparat od ponad roku. Tez miałem (niby) małą wadę.... tylko jeśli to zaniedbasz wada zaczyna się powiększać. Nie zawsze trzeba wyrywać ósemki. Idź do dobrego dentysty/ortodonty (ja w Wawie polecam mmdent na grochowskiej (od styrskiej).

Gość gość
najlpiej jak pojdziesz do dobrego ortodonty i on ci powie czy aparat jest konieczny czy da sie to inaczej załatwic. Tu http://www.ortodonta-katowice.eu/ możesz się śmiało wybrać jak jestes z okolic. Mi ta pani doktor bardoz pomogła.

Gość gość
To, ze masz krzywe dwa zęby to jeszcze nie kwalifikuje Cię do aparatu ;) możesz mieć np. krzywy zgryz dodatkowo i wtedy bedą potrzebne dwa łuki. Lepiej zrobić zdjecia i iść bezpośrednio do ortodonty (np. http://www.vipdental.pl/).

Gość gość
Tak, istnieje możliwość założenia aparatu tylko na górny łuk. :) Zresztą, skoro masz tylko dwa krzywe zęby, to może nie będzie potrzeby zakładania stałego aparatu? Myślę, że warto w tym przypadku skontaktować się z dobrym ortodontą. Ja nosiłam aparat tylko na górze i zakładałam go w http://dentarama.pl/ . To bardzo fajny gabinet, myślę, że mogliby Ci pomóc.

Gość gość
najpierw zdjęcie, konsultacja i dopiero plan leczenia, sama nic nie wymyślisz a każdy przypadek jest przecież inny. Mogę polecić ci www.famident.pl gdzie sama chodzę do ortodonty i dentysty. Mają świetnych specjalistów i bardzo dobrze wyposażony gabinet, cena też jak najbardziej przystępna.

Gość gość
Dokładnie, najpierw zdjęcia rtg, później konsultacja i decyzja. Ortodonta będzie na pewno lepiej wiedział, co trzeba zrobić, niż ty sama ;) Tobie wydaje sie, że masz tylko dwa krzywe zęby, a może się okazać, że masz na przykład krzywy zgryz. No i będą potrzebne dwa łuki. Ja miałam konsultację w przychodni stomatologicznej http://www.medidens.pl/ i też wydawało mi sie, ze jest ok, a trzeba założyć aparat ortodontyczny na co najmniej dwa lata, bo zgryz jest krzywy. No i retencja dożywotnia ;)

Gość gość
Ja mogę polecić dr Iwonę Gnach-Olejniczak, która bardzo mi pomogła w rozwiązaniu moich problemów związanych z krzywym uzębieniem. Doskonale zna się na temacie.

Gość gość
nie ma jak dobry, sprawdzony ortodonta, który doradzi co w twoim przypadku robić. Polecam moja panią doktor z Łodzi Joanne Ślusiewicz. Dzięki niej mam teraz idealne ząbki :)

Gość gość
poszukuję ortodonty, który pracuje codziennie i ma otwarte codziennie z Łodzi. Ortoprotex oczywiście też biore pod uwagę, bo ma bardzo dobre opinie, ale dla porównania szukam jeszcze innych opinii.

Gość gość
Ja chodzę do orto w Warszawie, mimo że z Łodzi pochodzę. No ale studiuję i pracuje w stolicy i tak mi wygodniej :) Znalazłam też tutaj świetną panią dr - dr Teodorczyk - do której chodzę do Rock Your Smile przy Odkrytej. Wg mnie dobry lekarz to podstawa, dlatego cieszę się, że sama trafiłam tak dobrze :) Bo niestety ale nasłuchałam się od znajomych różnych historii. Niestety, lekarz lekarzowi nierówny :(