Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melicja4567

problem z ciaza

Polecane posty

Gość melicja4567

Witam. Razem z moim męzem staramy się około rok o dziecko. Powoli mnie to wykańcza. Zrobiłam badania i okazało się, ze mam jakies bakterie w moczu. Teraz oddałam posiew i jutro maja byc wyniki. Czy to moze byc powod ? I jeszcze jedno. Ojciec mojego meza leczył sie na słabe plemniki. Czy to moglo przejsc genetycznie ? Miesiaczkuje regularnie, czsami mam lekkie bole menstruacyjne, okres trwa okolo 7 dni, wiec raczej z tym w porzadku. Naprawde nwm gdzie lezy problem. Na dodatek moj partner jest lekko otyły i skarzy sie na bole w dolach brzucha. Czy ktos mi moze dokladnie powiedziec na czym lezy rzecz. W internecie nie chcem szukac bo zaraz wynajde to co nie trzeba. Na dodatek nie moge przekonac partnera zeby sie zbadal.

Gość gość
"Na dodatek nie moge przekonac partnera zeby sie zbadal. " Tu leży problem. To najprostsze, najszybsze i najtańsze badanie. W dodatku często łatwo wyeliminować problem. Bakterie w moczu raczej nie mają znaczenia, mogą być wynikiem nawet nieprawidłowego pobrania próbki.

Gość gość
Otyłość faceta też nie ma nic do rzeczy tylko waga kobiety.

Tylko on mówi ze po prostu wybieramy złe dni i on nigdzie problemu nie widzi. Juz go na kazdy sposob przekonywałam i nic.

Gość gość
Po roku "nieudanego " współżycia czas na diagnostykę. Badanie nasienia jest PODSTAWĄ, to w ogóle nie podlega dyskusji, jak chcecie dziecka, to jest to konieczne. Niestety nieprawdziwe jest powyższe twierdzenie, że problemy z nasieniem łatwo wyeliminować! Regularność miesiączek o niczym nie świadczy, ja miałam jak w zegarku a starałam się ok 4 lata.

Gość gość
To jest niepoważne. Nawet nie wiem co poradzić. Mąż miał nasienie idealne a bez gadania oddawał je do badania 4 razy i 2 do inseminacji

ja mysle ze on sie boi ze cos wykryja. Jak wspominałam jego ojciec miał z tym problem.

Gość gość
A nie boi się że cierpisz nie wiedząc na czym stoicie?! Albo chcecie dziecka albo nie. Zanim ty poddasz się inwazyjnym i bolesnym zabiegom (hsg, laparoskopia) om musi sobie tylko zrobić dobrze do kubeczka!

jeszcze jak powiedziałam mu o tych bakteriach i mozliwosci ze on moze tez je miec i zeby sie przebadal to on ,, szkoda czasu, dobrze sie czuje,, . Chcemy miec bardzo dziecko. Sam ciagle o tym wspomina jakby dobrze bylo miec takie malenstwo. Co raz bardziej obwiniam sie ze to ja nie moge meic dzieci bo on sie dobrze czuje. W mojej rodzinie zdarzaly sie przypadki nieplodnosci i to mnie caly czas dreczy.

Gość gość
Infekcja nie ma nic wspólnego z możliwością zajścia w ciąże. Problem leży gdzie indziej. A infekcję trzeba wyleczyć. Pamietaj, że partner też pewne jest zarażony, tylko u mężczyzn nie ma objawów. Jeżeli partner się nie wyleczy Ty będziesz ciągle miała infekcję, zarażając się od Niego. Bardzo egoistyczne podejście Twojego partnera. Rozumiem, że może to być dla Niego wstydliwy temat, ale chcecie mieć dziecko, a do tego trzeba dwojga.

Gość gość
Naprawdę chcesz mieć dziecko z takim śmieciem, co ma gdzieś własną kobietę i zwala na nią odpowiedzialność za problem z zajściem w ciąże? Ja bym takie ścierwo z domu pogoniła, znajdź sobie normalnego faceta a nie takiego egoistę.

Gość gość
Nie mozna generalizowac.Ale oboje macie napewno bakterie jak beda u Ciebie.Do tego maz powinien byc podczas Kazdego badania pochwy u ginekologa widziec czy ginekolog nie dotyka czegos w gabinecie potem Cie bada i zakaza.Bo czesto tak bywa wtedy na czasie maz powinien stanowczo spokojnie zalecic zmiane rekawic!Zawsze mam jest podczas badan pochwy przy mnie i wspieral porody.Cgyba nie jestes zacofana by wstydzic sie wlasnego meza podczas badan a mamy Prawo Pacjenta ust 2008r art 21 ktore pozwala na obecnosc meza podczas badan i zabiegow nawet w szpitalu zawsze decyduje pacjent o obecnosci

Gość gość
06:23 Ty już chodź do psychiatry a nie ginekologa

Gość gość
Zgadzam sie- Gosc z godz. 6:23 powinien sie leczyc... Moj maz rowniez bal sie badania naaienia jak sie staralismy. Powiedzial wprost,ze boi sie,ze wyjdzie,ze to jego wina i woli nie wiedziec. Na szczescie nie musialam go dlugo przekonywac,bo zaraz po tej rozmowie.zaszlam. Jego reakcja: "Ha! Juz nie mozesz narzekac,ze to moze moja wina!". Otylosc u faceta ma znaczenie. Jezeli brzuch wisi mu na jadrach to je przegrzewa i niszczy plemniki. Poza tym pewnie malo sie rusza i zle odzywia,a to rowniez bardzo zle wplywa na nasienie. Ty zbadaj hormony i monitoruj cykl na usg. A partner musi sie wziac za siebie.

Gość gość
Myślę że jak on tak bardzo się obawia ze to jego wina to powiedz mu ze ma się nie denerwować, ze go kochasz i ze wystarczy może małe leczenie i będziecie mieli maleństwo.zróbcie to badanie nasienia w tajemnicy przed rodziną żeby wiedział że to wasz sekret

Gość gość
poza tym nadwaga/otylosc jest skorelowana z nadmiarem estrogenów co też może być przyczyna bezpłodności, ale w tym wypadku wystarczy schudnąć , mieć więcej wysiłku i lepiej się odżywiać- no i jak ktoś pisał-nie przegrzewać jąder-żadnych długich gorących kapieli! szybkie letnie prysznice

Dzisiaj szczerze z nim porozmawiałam. Powiedział właśnie, że sie boi. Moim zdaniem to problem lezy w jego trybie zycie. Duzo stresu, same fast fody, lekka otyłość. Teraz jak mysle to sama sie w ostatnim okresie sporo stresowałam. Niedługo bede miala dni płodne wiec zobaczymy, moze cos wyjdzie. Ale jeszcze jedno pytanie. Czy mąż musi isc do lekarza rodzinnego czy jak to sie odbywa ?

Gość gość
Nie musi może zrobić badania płatne bez skierowana. Lepiej wcześniej zadzwonić do laboratorium i dopytać