Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Misza888

Bardzo się boję proszę o rade.

Polecane posty

Gość Misza888

Witam, potrzebuue pomocy. Jestem w ciąży. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 23 kwietnia. Byłam w sobotę u gina zrobił mi usg i powiedzial ze albo to jest bardzo wczesna ciąża bo nic nie widać. Potem dostrzegł malutki pęcherzyk ciążowy ale powiedział że nie wiadomo gdzie sie rozwija. Wyslal mnie na bete i powiedxial ze albo ciaza albo szpital i usuniecie i ze jak bedzie beta powyzej 2 tts to szpital bardzo sie boje i nie 2iem tez czy on ma racje. Nie mam krwawien booe brzucha mam takie jak na miesiaczke i bolace piersi czasem zawroty glowy,

Gość gość
jak to nie wiadomo gdzie się rozwija? Skoro widział na usg pęcherzyk to chyba wie gdzie jest.

Gość gość
Ja bym poszla jeszcze do innego gina

Gość Misza888
Powiedzial ze jest za maly zeby stwierdzic gdzie. Ogolnie byl strasznie nie mily i przerazil mnie usunieciem ;(

Gość gość
Moze mu chodzilo, ze rozwija sie poza macica? Wtedy to wiadomo, zawsze sie usuwa.

Gość Misza888
Tak podejrzewa pozamaciczna tyle ze wedlug mnie nie ma na to objawow i czy beta faktycznie moze wykryc takowa ciaze ?

Gość gość
Idź na tą betę, co Ci szkodzi i po 48 godzinach ponownie. Zobaczysz jak przyrasta. A jak będziesz mieć wyniki to jedź z nimi do szpitala, ściemnij, że bardzo boli Cię brzuch. Tam Cię dokładnie przebadają. I nikt Ci zdrowej ciąży nie usunie, więc nie martw się na zapas.

Gość Misza888
Da sie tu wstawic zdjecie?

Ja też zalecam udanie się do innego specjalisty, który będzie miał bardziej ludzkie podejście...

Gość gość
Przeciez dzisiaj jest 1 czerwca a miesiączkę miałaś 23 kwietnia, spodziewałaś się tam na tym USG coś zobaczyć, serio? Proponuję usiąść na d**encji, poczekać ze dwa tygodnie, po czym wybrać się do innego lekarza. Nie histeryzowac i nie biegac teraz na jakies słynne "bety". Poważnie mówię i wcale nie chce Cię obrazić. Sama miałam tak w dwóch ciążach na poczatku, a lekarzyny są wredne więc się nie przejmuj tym co on tam Ci nagadał.

Gość gość
No dokładnie to latanie na betę to jakaś paranoja. Nie widzę sensu wykonywania takich badań. Po prostu musisz cierpliwie poczekać z 2 - 3 tyg i po tym czasie już na usg wszystko będzie jasne.

Gość gość
Poprostu nastraszyl mnie pozamaciczna i usunieciem bo on chce mi dac skierowanie do szpitala w razie zlej bety w tym tygodniu ;(

Gość gość
Beta jest bardzo przydatna w momencie, gdy jest podejrzenie ciazy pozamacicznej. Sama to przechodzilam, tu nie chodzi o potwierdzenie ciazy, a o przyrost bety, jeśli będzie nieprawidlowy i potwierdzi się ciaza ektopowa, lekarz szybciej zareaguje, za 2 tygodnie, to mozesz trafić do szpitala z krwotokiem i peknietym jajowodem,jesli oczywiście byłaby to ta pesymistyczna wersja, czego oczywiście Ci nie zycze. Idz zrob ta bete i będziesz wiedziała na czym stoisz.

Gość gość
Ytth

Gość gość
Zrób betę. jeśli jest pozamaciczna nie ma na co czekać, jeśli chcesz mieć kiedyś dzieci.

Gość gość
U mnie w 6t2d było widać tylko pęcherzyk. U Ciebie ciąża może być jeszcze młodsza, bo niewiadomo dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia. Zrób betę i powtórz po 48h w tym samym labie. A po 7-10 dniach od poprzedniego usg powtórz, najlepiej u innego lekarza.