Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cesarka w prywatnej klinice....

Polecane posty

Gość gość

jestem co prawda na samym początku ciąży ale już zaczynam myśleć o rozwiązaniu (bo lepiej wcześniej niż za późno). bardzo chciałabym mieć cesarke w prywatnej klinice (wiem że tam najlepiej i na życzenie). mam bardzo niski próg bólu (nie boję się tylko strzykawki) bo nie mam bolesnych miesiączek a brzuch jak lekko boli to już wyłączam się z życia to już nie chcę mówić o porodzie naturalnym. boję się że mój mąż nie będzie chciał zapłacić kilka tys. za cesarke (ja uważam że warto i bezpieczniej). dodam że ja też zarabiam ale nie chciałabym się z nim kłócić. druga sprawa to taka że moja mama 2 porody przeszła naturalnie i bardzo krótko i ma bardzo sceptyczne podejście do cesarek: że to złe dla zdrowia, dziecko po urodzeniu jest "naćpane" znieczuleniem, rozżynają cały brzuch ale teoria mojej mamy i tak mnie nie przeraża bo różne operacje są przeprowadzane a i tak mniej mnie przeraża rozcięty brzuch pod znieczuleniem w prywatnej klinice niż rodzić naturalnie (aż mnie pot oblewa jak o tym myślę a cc się nie obawam aż tak bardzo- ale wiem że też boli jednak szkody są mniejsze). i trzecia sprawa czy w każdym większym mieście typu poznań, łódź, szczecin, lublin, białystok są prywatne kliniki gdzie wykonują cesarki? mieszkam w jednym z tych miast dlatego się pytam. jak przekonać męża i mamę? ja wiem że to moja decyzja ale wiadomo że jako ciężarna zbyt dużo nie porządzę sobie.

Gość gość
nie przekonywalabym meza ani mamy - po co? jestes dorosla - to czego oczekujesz, blogoslawienstwa? nie wiem jak z dostepnoscia w mniejszych miastach - ale ja nie wyobrazam sobie porodu naturalnego - nigdy przenigdy, tak samo jak ktos nie chce miec tatuazu, operacji plastycznych czy sztucznych cyckow - to moje cialo i tylko ja decyzuje co tak a co nie. Nie mam nic przeciwko wszystkim kobietom ktore rodza naturalnie i sa z tego rozwiazania zadowolone - ja w zyciu bym sie nie zdecydowala. koniec kropka - mamy XXI wiek i medycyna wiele zalatwia - ryzyko jakies tam zawsze jest - to chyba kazdy jest swiadomy. I tak jak Ty - tylko prywatna klinika - w Warszawie w zaleznosci od pakietu to wydatek ok 15 tys. (da sie pewnie i taniej)

Gość gość
Autorko,pewnie zaraz poleca na Ciebie gromy z ust zazdrosnic, ale nie przejmuj się tym. Ja juz na etapie planowania ciąży wiedzialam, że tylko cc i tylko prywatna klinika - w moim wypadku salve w Lodzi. Tutaj kosztuje to 3900 zl. Ja juz na początku poinformowałam męża, ze to moje ciało, moja psychika i moj wybór i choc mąż jest mega oszczedny i bolaly go te 4 tyś, to nie pisnal słowem w tym temacie. Obecnie jestem juz zakwalifikowana do cc na życzenie, rodze za 3 tygodnie :-). Ja na wypadek gdyby mąż mial coś przeciwko zaplanowalam sobie tylko jedno zdanie, które mialo go skutecznie uciszyc- jak zaczniesz leczyć zeby na nfz, to ja tak samo urodze za darmo i w panstwowym szpitalu- na szczęście nie musialam się produkować, czego i Tobie zycze.

Gość gość
życzę w takim razie dobrego rozwiązania :) dziękuję za odpowiedź. to chyba tanio jak 4 tys. bo mnie tu co niektórzy straszą że w wawie to za 15 tys.

Gość gość
Bo w wawie to taki właśnie koszt ( jestem.z wawy, trochę się tym interesowałam).... Właśnie ciekawa jestem ile kosztuje to w innych miastach. Wrzucajcie namiary i ceny. dzięki

Gość gość
ja jestem po 2 cc. Przed pierwszym cięciem miałam 18h skurczów, bardzo bolesnych, łącznie z bólami krzyżowymi. Potem zaczęło zanikać tętno córce i zrobiły się zielone wody. Po nieudanej próbie przebicia błon płodowych i rozwarciu, które zatrzymało się na 4 cm lekarz podjął decyzję o cc. Dochodziłam po niej do siebie rewelacyjnie, nie chciałam leków przeciwbólowych, jak tylko wstałam samodzielnie opiekowałam się dzieciątkiem. Drugą cesarkę miałam w lutym tego roku - to był planowy zabieg. Dochodziłam po niej do siebie zdecydowanie gorzej, nie mogłam się podnieść, wszystko strasznie bolało - chyba gorzej niż te skurcze przy pierwszym porodzie. Wybór należy wyłącznie do ciebie, ale żeby podjąć decyzję, przeczytaj najpierw mój opis cesarki i pierwszych dni po niej na moim blogu http://mamik.online-24.pl/ostatnie-chwile-przed-cesarskim-cieciem - ten post i kolejne (przechodzi się na następne na samym dole strony)

Gość gość
Ja jestem po cc Warszawa wilanow.12 tys.jesli kogoś stać-rewelacja

Gość gość
Autorko, tak jak pisalam wcześniej - 3900 zl za porod cc, pojedynczy pokoj, opieka lekarska i pielęgniarska non stop plus opieka doradcy laktacyjnego, szpital w pełni wyposażony, bierzesz tylko koszule, szlafrok itp. Nie targasz ze soba podkladow, podpasek, pieluch, ubranek. Poza tym dr Wilinski- ordynator oddziału- on zazwyczaj wykonuje cięcia - człowiek zloto. Lepiej zaoszczędzić te 10 000 i przyjechac do Lodzi Zresztą opisze wszystko za 3 tygodnie.

Gość gość
dzięki za info :)