Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

książki dla mlodzieży

Polecane posty

Gość gość

Szukam książek dla młodzieży ( 13/15 ) nie mogą być bardzo fantasy , łatwo się je czyta i bardzo wciągają , pokazujące problemy ( tez przestrzegające ) nastolatków . Coś podobnego do MY DZIECI Z DWORCA ZOO

Gość gość
Herbata szczęścia i kolejne tomy. Autorka Agnieszka Grzelak. Polecam.

Gość Ollgaa
Mieszkam w UK i tu mieliśmy dopiero utrudnione zadanie. I ja i córka uwielbiamy czytać niestety nie mogłyśmy zabrać wszystkiego co byśmy chciały z Polski. Odkryłam niedawno bardzo fajną księgarnię z polskimi pozycjami http://www.rewolucja.co.uk/ Jest bardzo duży wybór i dostawa tania. Także już zacieramy ręce :)

Ja jako nastolatka zaczytywałam się w Siesickiej i Musierowicz :) Ale nie wiem, czy można je traktować jako przestrzegające. Być może taki wydźwięk będzie mieć "Panna Nikt" Tomka Tryzny, przypomina mi się też "Pamiętnik Narkomanki" Barbary Rosiek - to już całkiem w klimacie "My, dzieci..."

Gość gość
dla młodzieży i dla dorosłych polecam książkę Pozdrowienia z Korei. na mnie zrobiła ona niesamowite wrażenie.

Gość gość
Ja bym poleciła "Władcę piasków". Sama autorka jest licealistką, więc myślę, że ta książka się spodoba :)

Gość gośćula
jak dla chłopca to polecam "szlak łez" ,bardzo wciągająca ,mój nie lubi czytać a nie mógł się oderwać ,ja też przeczytałam ,całkiem fajowa ale nie ma tam żadnej przestrogi.

Gość gośćisaa
Takich książek jest bardzo duży wybór w Matrasie, osobiście mogę polecić "7 dni"Eve Ainsworth , spodoba się zwłaszcza dziewczynom.