Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malfra

Czy na USG będzie już coś widać ?

Polecane posty

Hej. Ostatnią miesiączkę 27 kwietnia..Od tamtego czasu ginekolog wypisał mi tabletki antykoncepcyjne żeby uregulował mi się cykl. Powiedział że następny okres już dostanę w normalnym terminie..Czyli powinnam dostać około 25 maja. Do dzisiaj śladu po nim nie ma.Od kilku dni mnie strasznie mdliło,odbijało się po wszystkim. W dni płodne wystąpiło u mnie różowo-czerwone plamienie,które trwało niecałe 2 dni( czy to implantacja zarodka?). Wczoraj zauważyłam że żyły są widoczne na piersiach,łopatkach,brzuchu,rękach i nogach..Piersi powiększyły się i zaczęły lekko boleć,brodawki są dużo ciemniejsze niż zwykle no i takie małe białe grudki na nich...odrzucenie od papierosów i wzmożony apetyt...Czy istnieje w ogóle opcja żeby zajść w ciąże podczas brania anty ? Robiłam test i wyszła blada druga kreska . JUtro idę do ginekologa..czy będzie jjuż coś widać na USG ?

Gość gość
Nie.

Gość gość
Za wczesnie. Będzie widać może jakiś mikro pęcherzyk ale wątpię. Ja jestem teraz w 8tc. Do 6 tc było widać pęcherzyk. W 7tc ciałko żółte i zarodek bez echa serca (za wczesnie). Dopiero wczoraj w 8t5d wg okresu usłyszałam serduszko a Dzidziuś ma troszkę ponad 1cm.

Gość gość
Jeśli prawidłowo bralas tabletki od pierwszego dnia cyklu to nie ma takiej możliwości. Plamienia podczas pierwszych trzech opakowań są normalne.

Gość gość
Jasne, ze bedzie widac, ale tylko pecherzyk i to malutki. Jak chcesz potwierdzic ciaze to moze zrob bete??

Gość gość
To nie jest ciąża.

Gość gość
"W dni płodne wystąpiło u mnie różowo-czerwone plamienie,które trwało niecałe 2 dni" Podczas stosowania tabletek antykoncepcyjnych nie ma dni płodnych. Nawet jeśli wystąpią to nie według średniowiecznej metody kalendarzykowej. Poza tym implantacja nie następuje podczas dni płodnych tylko później. Jeśli tabletki przyjmowałaś prawidłowo to krwawienie z odstawienia (czyli mówiąc Twoim językiem - okres) powinno wystąpić pomiędzy 17 a 23 maja. Skoro krwawienie się nie pojawiło to co zrobiłaś? Zaczęłaś przyjmować tabletki z kolejnego opakowania bez konsultacji z lekarzem? Czytałaś w ogóle ulotkę dołączoną do tabletek. Twoja wiedza, a właściwie jej brak, jest przerażająca.

Gość gość
Jakie tabletki przyjmujesz?

Posłuchaj mnie uważnie niedoj****a dziewczynko, napisałam to co lekarz gp mi powiedział :) Tabletek nie brałam później bo miałam je brać tylko przez 3 tygodnie a chodziło mi o okres spodziewanych dni płodnych..skoro nie potrafisz czytać to nie odpowiadaj w ogóle :)

Gość gość
To Ty nie umiesz pisać. I kulturalniej trochę.

Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to polecam się wybrać do szkoły podstawowej.

Gość gość
Uparcie chcesz pokazać, że jesteś z patologii. :D 🖐️