Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

silne bóle miesiączkowe

Polecane posty

Gość gość

Witam. Zwracam się z tym tematem jak wiadomo do kobiet. Mam 18 lat i co miesiąc pierwszego dnia okresu dostaje silne bóle podbrzusza, bol głowy, mdłości, osłabienie mnie łapie i mdleje. Co zrobić żeby trochę osłabić bóle, odrazu mówię ze żadne tabletki mi nie pomagają, u ginekologa byłam i zostały zrobione przeróżne badania i nic nie ma złego. Proszę o pomoc :(

Gość gość
nuva ring.wiem wiem hormony i antykoncepcja ale u mnie super efekt dodatkowy to skapy i bezbolesny okres :)

Gość gość
a próbowałaś solpadeine?

Gość gość
Ja też mam taki sam problem, u mnie pomagają bardzo silne leki przeciwbólowe dostępne na receptę (najlepiej działa Ketonal). Czasem pomaga również rozgrzewanie brzucha termoforem - rozluźnia mięśnie i ból trochę maleje. Niestety najczęściej dwa pierwsze dni okresu są tak bolesne że nie mogę pracować i muszę zostać w domu. Według mojej ginekolog sytuacja poprawi się po pierwszym porodzie, może dla kogoś to pocieszająca informacja ale ja nie planuję dzieci w dającej się przewidzieć przyszłości. Przyjmuję antykoncepcję hormonalną (YAZ), jednym z jej skutków miały być bardziej skąpe i mniej bolesne miesiączki. W połowie się to sprawdziło - krwawienia są dużo mniej obfite, ale niestety ból pozostał.