Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy wraca miesiączka po odstawieniu od piersi?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Po porodzie karmiłam synka równe pół roku. Szybko mu wprowadzałam produkty zastępcze wiec odstawiając małego już pił mleczko w ilościach ograniczonych 3-4 razy na dzień. Minęły dwa miesiące od kąd go odstawiłam i nadal nie mam okresu. Jakoś dawno czułam się przez ok miesiąc jakbym miała go dostać bule brzucha nudności itd. Teraz no zwariuje ale mam wrażenie że czuje czasem jakby ruchy dziecka ale jestem dość szczupła chociaż przybyło mi 6 kg przez ostatnie 2 miesiące a jem naprawdę mało. Robiłam kilka testów wszystkie negatywne, do lekarza muszę czekać na wizytę półtorej miesiąca. Nie wiem co myśleć. Czy testy mogą kłamać? A może to normalne że nadal nie mam okresu? Niby używamy z mężem prezerwatyw ale ze dwa razy może trzy zdarzyło się nam na wcześniejsze wyjście. Niby nie skończył we mnie ale nigdy nie wiadomo czy coś się nie przedostało. Formalnie nie powinnam być w ciąży ale te wątpliwości brak okresu i rosnąca waga pomimo kurczącej się diety.

Gość gość
zazdroszczę ci - ja dostałam okres 4 tygodnie po porodzie mimo że karmiłam (9 m-cy). Sądzę, że nie jesteś w ciąży, daj czas organizmowi na uregulowanie gospodarki hormonalnej/

Gość gość
no właśnie zastanawiam się czy to nie hormony bo ponoć pomimo iż mam 28 lat to zachodząc w ciąże już rozpoczynałam menopauze (problemy gineologiczno endokrynologiczne)

Gość gość
przejdź się na początek do ginekologa, może co zleci jakieś badania, a później z gotowymi wynikami do endokrynologa