Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oburzona ja

Kobiety, dlaczego nie chodzicie do lekarzy????

Polecane posty

Gość oburzona ja

Jak przeglądam tytuły wątków, to co chwila: pomóżcie zinterpretować wynik, ile powinno ważyć dziecko, kiedy powinno zacząć chodzić, czy ta wysypka to coś poważnego, plamienie w ciąży itd itp. Dlaczego jedna z drugą nie zapyta o takie rzeczy lekarza? Przecież forum to nie jest wiarygodne źródło informacji! Przedkładanie rad forumowiczek nad profesjonalną, rzetelną opinię specjalisty jest wręcz w niektórych przypadkach niebezpieczne!!!! Czy Polki naprawdę są takie głupie, niedouczone, zaściankowe? Ja rozumiem porady wychowawcze, kulinarne, wsparcie psychiczne, rozmowy u kupkach, zupkach i teściowych. Ale kurde:" moje dziecko ma 39,5 stopni, mam iść do lekarza?" To jak dzieciak ma taką wysoką gorączkę, to matka ma czas przy kompie siedzieć???? Ogarnijcie się, kobiety, jest 21 wiek!!!

Gość gość
Można by się zdziwić że się odkleiłaś od krzesła w poczekalni u lekarza. Pewnie to zasługa później pory. Sprzątaczka wymiotła cię z przychodni, hipochondryczko? No cóż, chcesz, to pytaj nieszczęsnego lekarza o wszystko. Jednak niektórzy wolą zasięgnąć porady innych, na podstawie zwykłego doświadczenia.

Gość gość
Ja zawsze pytam lekarza. Niestety 90% to albo konowaly,albo wcale nie odpowiadaja na pytania. Z kazda sprawa musze odwiedzic kilku specjalistow dopoki nie wylecza mnie lub corki. Czasem warto zapytac na forum,poradzic sie. Choc przyznaje,ze temat o goraczce to juz paranoja. Ja juz dawno bylabym na IP.

Gość gość
Mnie najbardziej rozwala badanie szyjki macicy,normalnie ginekolozki z tych kafeterianek

Gość gość
Ogarnij się, jest XXI wiek ;) Większość schorzeń można wyleczyć w domu dysponując dostępem do internetu - to nie zapadła wieś ukraińska 100 lat temu :D Lekarze mają wystarczająco dużo pracy z hipochondrykami wysiadującymi w gabinetach i z poważnymi przypadkami - z gorączką u dziecka mam lecieć do lekarza? No błagam, przecież wiadomo, że jak nie ma innych objawów ani niebezpiecznych zmian typu drgawki to spokojnie czeka się 3 dni i zbija domowymi sposobami. No ludzie...

Gość gość
Tak , autorka zapomniała , że od razu lekarze nie przyjmują a do ginekologa czeka sie przynajmniej tydzień lub dwa . U innych lekarzy jest nie lepiej .