Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca bez nadgodzin

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z waszych znajomych pracuje jeszcze 40 godzin tygodniowo czy już każdy pracuje z nadgodzinami ? Jak szukam pracy to ciągle są oferty na umowę śmieciową i z nadgodzinami , nie mogę znaleźć nic z normą 160 godzin / miesiąc.

Gość gość
to znajdź na pol etatu albo 3/4 plus nadgodziny

Życzę powodzenia w dzisiejszych czasach. Jedynie osobom, którym się to udaje to tym, którzy mają znajomości. Mi też się marzy praca od rana do południa po 8 godzin, ale póki nie ma mi kto jej załatwić po znajomości, to nie ma szans się załapać. Ewentualnie słabo płatny staż zostaje.

Gość gość
Staż to też nie rozwiązanie bo umowę o pracę można wypowiedzieć a stażu nie można przerwać bo straci się na 3 miesiące chyba ubezpieczenie zdrowotne. 3/4 etatu też ciężko znaleźć.

Gość gość
To chore! Trzeba zmienić prawo. Ubezpieczenie zdrowotne powinniśmy mieć cały czas! Czegoś takiego jak umowa śmieciowa nie powinno być. A zacząć wymagać trzeba od samej góry. Weźmy np. deweloperów-kto od nich wymaga? Prawo zrobione pod nich mi już bokiem wychodzi. Kto wymaga od tych skurdzieli żeby swoje projekty zaczynali od parkingów bezpłatnych? Całe miasto z****** płatnymi parkingami! Oczy wszystkich zwrócone ku europie która pożycza kasę. Infrastruktura wciąż jak za ćwieczka z prawej kurnik z lewej kurnik i pas ruchu z przydrożnym rowem i drzewami na warszawę. Ku/r/w/a co się zmieniło ja się pytam? W latach 90tych grzałam nad morze nie wiele lepszym autem od fiata 126p 5godzin z południowej polski. Dziś lepszym autem jadę tam cały dzień praktycznie. Kiedyś dałam chłopakom na piwko dziś chłopaki wlepiają punkty karne i konfiskują prawko -och coraz lepiej faktycznie radary co 50metrów! Praca to luksus. Pozwalajcie dalej na takie rzeczy a wkrótce luksusem dla was będzie posiadanie dwóch rąk i dwóch nóg. Sięgnijcie po informacje na temat spadku wolności na przestrzeni wieków a może coś was ruszy.

Gość gość
ja nie mam ubezpieczenia przez prace na umowe o dzielo :( Ale lepsze chyba to niż jeść szczaw , mówię poważnie.

Gość gość
ja mam taką, dodatkowo mam ruchome godziny pracy i moge przychodzić sobie kiedy chce, aby tylko odpracować dziennie 8 godzin