Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

łuszczyca :(

Polecane posty

Gość gość

Mam problem pojawiły mi się na ciele plamki które po pewnym czasie zaczęły się łuszczyć i byłam dzisiaj u lekarza rodzinnego a ona tylko zerknęła i powiedziała ,że to łuszczyca :( dała mi skierowanie do dermatologa i umówiłam się na 25 czerwca dopiero :( No i jej mówię ,że miałam coś takiego w zeszłym roku na wiosnę i samo zniknęło a ona ,że to typowe dla łuszczycy i oto mam pytanie czy będę ją miała cały czas ? Czy np tylko w jakimś okresie ?Mam 19 lat i w zeszłym roku samoistnie zniknęło po pewnym czasie i dopiero teraz wróciło :(

Gość gość
Moze masz na coś alergię ?

Gość gość
mam to samo juz 9 lat i nie ma na to lekarstwa. Lekarz przepisze ci jakies preparaty sterydowe ,ktore g... daja

Gość gość
Lekarka od razu powiedziała ,ze to łuszczyca .Chciałabym mieć alergie skóra schodzi z tego wiec wątpię :( Ale ma się to przez cały czas ?

Gość gość
Musisz nauczyc sie z tym zyc

Gość gość
łuszczyca czasami jest spowodowana alergią , nietolerancją np na jakieś pożywienie jeżeli znajdzie się przyczynę to wtedy pozbędziesz się tych objawów , niestety nie zawsze da się ustalić z jakiego powodu tak się dzieje . Czy ktoś w rodzinie choruje na łuszczycę ?

Gość gość
Nie właśnie o to chodzi ,że nie .Tylko ja .

Gość gość
Dermatolog powinien zlecić odpowiednie badania i może znajdzie przyczynę , jeżeli nikt w rodzinie nie ma łuszczycy to może być nietolerancja pokarmowa , ja jestem alergiczką i czasami wyskakują mi plamki łuszczące na brzuchu które same po czasie znikają

Gość gość
Oby to się nie okazało łuszczycą :(

Gość gość
Możesz spróbować preparatu Manuka Extra powinien pomóc.

Gość gość
Kiedyś czytałam taki artykuł o miodzie manuka że podobno świetny czyżby to coś zbliżonego do tego? Może się tym jakoś zainteresuję.